wandeltochtmetezel

De Tour de France van Nelson

Het spannende en grappige reisverhaal van een man en een jonge ezel op de Via Francigena.

Op staptocht met een ezel is geen alledaagse vakantie; Luc De Keersmaecker kon daarom ook niet anders dan zijn reisverhaal én dat van ezel Nelson vastleggen in De Tour de France van Nelson. Het eindresultaat is een humoristisch reisboek bomvol praktische informatie, niet alleen over de mensen en gebruiken in de streek Nord-Pas-de-Calais, maar ook over ezels vanuit het perspectief van Nelson zelf. Dit reisboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Tijdens de zomer van 2020, tussen twee lockdowns in, begaf Luc De Keersmaecker uit Berchem zich op pad met ezel Nelson. Ze stapten van Calais richting Rome langs de eeuwenoude Via Francigena. De tocht verliep echter enigszins anders dan Luc gehoopt had… De Tour de France van Nelson is een ‘faction’-boek. Enerzijds vertelt Luc in de non-fictieve hoofdstukken hun belevenissen zoals ze gebeurd zijn. Zo krijgt de lezer praktische informatie over het stappen met een ezel en komt hij heel wat te weten over toeristische, historische en culinaire aspecten van de Franse streek Nord-Pas-de-Calais. Anderzijds geeft ezel Nelson in de fictieve hoofdstukken zijn eigen visie op de feiten die het verhaal nog luchtiger, grappiger en spannender maken. De ezelliefhebber komt bovendien heel wat bijzonderheden en curiositeiten over de lieve langoren te weten. De Tour de France van Nelson is een boek voor jongeren van twaalf tot tweeënnegentig jaar.

Over de auteur

Luc De Keersmaecker publiceerde eerder de romans ‘Wolfsvrouw’ en ‘De dag van de Diamantprinses’. Hij maakte meerdere staptochten met lokale ezels in Frankrijk en Italië, landen waar hij als master in de Romaanse letterkunde helemaal in zijn element is. 

Nelson kwam met zijn ezelfamilie in de pers toen zij in volle lockdown op eigen initiatief op stap gingen en het dorp Bevel op stelten zetten. Hij is een verfijnd kenner van kruiden, bloemen en planten en een ongenadige observator van het mensenras.

Boek bestellen :

Via de Uitgeverij :

https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=12546

Of via de reguliere boekhandels.