De mooiste wandelingen langs WATER

Wandelen langs water is rustgevend en geeft altijd een beetje extra vakantiegevoel. Niet alleen telt uw Wandelkrant veel Nederlandse lezers, ook veel Vlamingen houden van Nederland wandelland. En al die mensen zullen zonder twijfel blij zijn met de nieuwe gids “De mooiste wandelingen langs WATER”, van roots, het natuurtijdschrift bij uitstek in Nederland. Het boek beschrijft 17 verschillende natuurroutes langs rivieren, de zee, meren, vijvers, vennen, beken, kanalen en slootjes in Nederland. De routes zijn verspreid over heel Nederland. Van het hoge noorden in Friesland tot Zeeland en Limburg in het zuiden. De afstand van de routes schommelt tussen de 9 en de 22 km en sommige ervan kan je inkorten tot een vijftal km.
Naast een wandelgids is dit tevens een veldgids. Al wandelend leer je een twintigtal watervogels herkennen, duik je in de wereld van de wandelplanten en krijg je ook belangstelling voor de kleine dingen langs de weg, zoals de waterinsecten. Tenslotte bevat de gids een overzicht van de fijnste natuur zwemwateren van Nederland.
De mooiste wandelingen langs WATER is rijk geïllustreerd en bij elke wandeling hoort een gedetailleerde kaart. De verschillende wandelingen in het boek zijn eveneens digitaal te downloaden (voor gps en smartphone). En voor updates kan je terecht op de site rootsmagazine.nl/roots-routes.

De gids telt 160 pagina’s en is uitgegeven door Fontaine Uitgevers met als ISBN referentie 8789059569539.
De kostprijs bedraagt €17. Bestel het boek hier online.

Gilbert Roels