Dag van de Trage Weg

Neem deel aan de Dag van de Trage Weg op 17 en 18 oktober

Trage wegen zijn paden of wegen voor niet-gemotoriseerde verplaatsingen. Op 17 en 18 oktober halen wandelaars, fietsers en ruiters hun hart op langs authentieke landwegen of verkeersveilige doorsteekjes in de wijk. Samen geven we een krachtig signaal voor meer en betere trage wegen.

 

Je kan ervoor kiezen een tocht te maken in jouw buurt, cultuur te beleven of een spel te spelen langs trage wegen. Of je maakt er meteen een ontspannend weekendje weg van. Vanaf dit jaar bevat het programma enkele verblijfsarrangementen met wandelingen of fietstochten langs trage wegen. Ook nieuw dit jaar: het knooppunt in Dilsen-Stokkem, waar diverse activiteiten en initiatieven samen komen.

Via www.dagvandetrageweg.be vind je de uitgebreide lijst van activiteiten. Gegarandeerd is er ook iets voor jou bij! Laat je op sleeptouw nemen door een plaatselijke vrijetijdsorganisatie, wandelclub, wijkcomité, ruiterclub, jeugdvereniging of door een gemeentebestuur met een hart voor trage wegen.

Je bent toch ook van de partij?! Wie zich online inschrijft en na DTW2015 de enquête invult, maakt bovendien kans op een weekendje weg voor 6 personen op De BOOT in Houthulst.   

De Dag van de Trage Weg is een organisatie van Trage Wegen vzw en Sentier.be