Plantentuin

Crackstochten met gratis toegang Plantentuin Meise

Wandelvereniging Cracks Wolvertem organiseert op zondag 3 april de 37ste uitgave van zijn klassieke Crackstochten.

Ditmaal schotelen de Cracks ons een panoramische promotocht voor in de groene gordel ten westen van Brussel. Met uitzonderlijk gratis toegang (enkel met inschrijvingsbewijs!) tot de Plantentuin van Meise, een groene oase van 92 ha met daarin het bekende kasteel van Bouchout. Alle afstanden gaan langs de Plantentuin, waar honden spijtig genoeg niet toegelaten zijn. Een niet te missen buitenkans!

De verschillende parcours:

De kortste afstand (ook geschikt voor rolstoel gebruikers) – gaat na de passage langs de Plantentuin via een lus terug naar de startzaal.

De 9 en 12 km tocht gaan, na de passage in de Plantentuin, via de kapel van Amelgem naar de Foeksenberg, waar je een fenomenaal zicht hebt op het Atomium, het justitiepaleis van Brussel en de basiliek van Grimbergen. Via de rustpost in deelgemeente Oppem (met zijn pittoresk kerkje) wandel je terug naar de startplaats.

Wie voor de 15 of 17 km kiest, wandelt, na de kapel van Amelgem, door het park van het ‘Hagenkasteel’ (een privédomein). Het Hagenkasteel is een landgoed van circa 50 hectare rond een ‘huis van plaisantie’ uit 1710, dat diverse malen werd verbouwd.  Daarna gaat het naar de rustpost in het landelijke Brussegem.

Tenslotte zijn er nog de 22, 30 en 43 km. Wie deze afstanden wandelt, gaat na de rustpost in Brussegem door naar het groene Kobbegem, waar de brouwerij Mort Subite zich bevindt. En dan verder naar het nabijgelegen en nog landelijke Hamme.

kasteel crackstocht

 

Praktische info:

Vertrek van 7-15 uur in het Willy Vandenberghecentrum – Nieuwelaan 98, 1860 Meise

Afstanden: 5 – 9 – 12 – 15 – 17 – 22 – 30 – 43 km.

Opgelet: Honden zijn niet toegelaten in de Plantentuin van Meise

Meewandelen kost €3 of €1,50 voor leden van een wandelfederatie.

Tijdens deze wandeling zijn er ook nog een (beperkt) aantal exemplaren van de (gratis) wintereditie van de Wandelkrant beschikbaar.

Info: www.crackswolvertem.be