CITYCACHING LIER en het PALLIETERLAND

CITYCACHING LIER en het PALLIETERLAND: één fietstocht en 4 wandelingen

Begin 2014 besliste de toeristische cluster Lier en het Pallieterland om de werking van de vzw niet stop te zetten en te blijven samen werken. In het verleden bleek dat de samenwerking tussen de gemeenten Berlaar, Heist-op-den-Berg, Lier, Nijlen en Putte tot enkele succesvolle evenementen, projecten en producten resulteerde.

 Tijd voor de voorstelling van een nieuw product: City Caching. Recente studies tonen aan dat 87 % van de jongeren een smart phone bezit en ook de verkoop van de kleinere tablets zit serieus in de lift. De toekomst is duidelijk digitaal, daarom  werkten wij met het evenementenbureau BEO samen voor het uitwerken van City Caching in onze regio. Het City Caching platform, dat draait op de meest gebruikte smart phone toestellen ( voor Android en IOS toestellen ), maakt het geheel bijzonder interactief.  Vooral de extra uitleg bij de verschillende plaatsen, in tekst maar ook gesproken, is een echte meerwaarde.  Het spelelement maakt het bijzonder geschikt om tochten in groep te doen.

Na het downloaden van de gratis app en het aankopen van je toegangscode kan je van start gaan. Je wordt in de verschillende gemeenten rondgeleid aan de hand van een aantal vragen die je steeds naar een volgende locatie brengen en op verschillende locaties krijg je extra info over de bezienswaardigheden. De zoekformule zorgt voor een unieke beleving die velen zal aanspreken.

Wij stellen vandaag een fietstocht en 4 wandelingen voor:

In Nijlen verken je met de gezinsvriendelijke fietstocht het Nijlense platteland en enkele interessante landbouwbedrijven. Lier laat je kennismaken met de historische binnenstad , in Heist ontdek je historische en rustigste plekjes op en rond de berg. Berlaar leidt je rond in het pittoreske Gestel en langs de kronkelende Nete en in Putte verken je ongekende plekjes met een mooie dorpswandeling. Een gevarieerd aanbod, zowel voor liefhebbers van rust en stilte als voor liefhebbers van een beetje drukte en levendigheid.

CityCaching is de nieuwe manier van actief wandelen en fietsen in onze gemeentes.  Kom en ontdek mooie plekken en verassende nieuwtjes in onze streek. Op de website www.citycaching.be vind je een overzicht van alle wandelingen die momenteel aangeboden worden.

Meer info kan je verkrijgen in de toeristische infokantoren of via:
Christine De Ceuster: toerisme@heist-op-den-berg.be
Jelle Verstrepen: jelle.verstrepen@nijlen.be
Nancy Cloos: nancy.cloos@berlaar.be
Monique Daems: monique.daems@lier.be
Wendy Van Camp: wendy.vancamp@putte.be