Laprimavera-2022

Capdepera, een wandelparadijs op Mallorca

De 5de editie van het Mallorca Walking Event verhuist naar de oostelijke kant van het eiland. Wij zijn dan ook zeer verheugd Capdepera voor te stellen.

Mallorca Walking Event La Primavera is een sportevenement dat elk jaar op Mallorca plaatsvindt. Gedurende vier dagen wandelen honderden wandelaars langs paden die dagelijks met pijlen worden aangegeven om te genieten van het prachtige landschap, de omgeving en het weer van het Mallorcaanse eiland.

De routes nemen deelnemers mee langs paden die alle natuurliefhebbers zullen betoveren en waarmee ze een andere kant van Mallorca kunnen ontdekken: charmante dorpjes, prachtige stranden van de Mallorcaanse kust een bezoek, een wandeling door het nationale park Llevant zal niet ontbreken op de routes van deze Vierdaagse. Vier dagen genieten van een actieve vakantie in goed gezelschap. Zonder twijfel is plezier gegarandeerd.

Afhalen startkaarten op woensdag 13 april vanaf 15 uur tot 17 uur.

Starttijden 14 -17 april 2022 om 9.30 uur / 9.00 uur en 10.00 uur.

Elke deelnemer kan kiezen tussen 15 or 25  kilometer per dag, want de routes zijn zo ontworpen dat elke persoon die zich aanmeldt de route kan kiezen die het beste past bij zijn of haar voorkeuren.

Het weer in Mallorca is mild en aangenaam: het is niet koud maar ook niet te warm, waardoor het de ideale plek is om buitensporten te beoefenen.

Bekijk alvast onze fotoreportages van 2016, 2017 en 2018.

Inschrijven voor 1, 2, 3 of 4 dagen, met of zonder hotel, kan hier.

Over Capdepera

De Serra de Llevant is de bergketen die het reliëf vormt van het oostelijke deel van Mallorca. Deze loopt parallel van het binnenland te Arta tot schuin naar de kust vlakbij Santanyi. Dit gebied heeft daarenboven nog een extra mooi natuurlijke geschenk; het Llevant Natural Park met routes die vaak eindigen met zichten over het turquoise water.

Dankzij de mooie kusten en het kristalhelder water heeft de omgeving zich verder toeristisch ontwikkeld. Het hele gebied strekt zich uit over 54,90 km, waarvan ongeveer 30 km bestaat uit kustlijn. Enkele kustcentra in dit gebied zijn Cala Rajada, Cala Mesquida, Font de sa Cala en Canyamel.

Cala Rajada is de natuurlijke haven van Capdepera en het dichtstbijzijnde punt naar het zuster eiland Menorca. In Cala Rajada heerst een aangename sfeer met haar gebouwen langs de kustlijn en ook een promenade langs de zee waar het heerlijk wandelen is met een zacht briesje.
Wie tot aan de lichttoren loopt of de Punta de Capdepera wordt beloond met mooie zichten over de kliffen. Verderop ligt het toeristische gebied van Font de sa Cala met stranden en toeristische baaien. Tussen Cap de Pinar en Cap Vermell ligt Canyamel een zowel toeristisch als residentieel gebied waar ook de mooie site van de Arta grotten een bezoek waard zijn.

De vele mogelijkheden die Capdepera biedt, maakt het tot een interessante streek op elk moment van het jaar.
Daarom heeft de organisatie voor deze regio gekozen om hier samen met jullie de Vierdaagse te lopen!