Broibachtal

Broibachtal wandeling op zondag 2 oktober

Op zondag 2 oktober 2011 organiseert W.V. Roderlandstappers wederom een wandeling, de Broichbachtalwandeling in de omgeving van Kerkrade, Herzogenrath en het Broichbachtal, op en over de grens van Nederland met Duitsland.

Deze wandeltocht is wederom een lust voor de wandelaar die graag in de natuur wandelt, over goed begaanbare wegen en veldwegen, en is geschikt voor jong en oud.
Enkele markante punten op deze tocht zijn de900jaar oude Abdij Rolduc metzijn wijngaard die is aangelegd door Embrico van Mayschoss in het jaar 1115 en de Burg Rode te Herzogenrath.
De Broicher Bach is een zijbeekje van de Worm, verder zijn er nog sporen van de steenkolen mijnbouw exploitatie die hier tot 1983 plaatsvond. Verder stonden er in het dal allerlei watermolens, waarvan soms de gebouwen nog te zien zijn.
De 20 kilometer route voert u tevens door het mooie Tierpark te Alsdorf.
De wandelvereniging zal zorg dragen voor een goed aangegeven route en prima verzorgde rustposten alwaar men tegen wandelvriendelijke prijzen voorzien wordt van een hapje en een drankje. Tevens zijn er in de rustposten goede sanitaire voorzieningen en medische verzorging aanwezig.
Start en finish: het Catharinahoes,Lambertistraat 12, 6461JK Kerkrade, Nederland.
Bereikbaar via de A76 of de N281 afslag Kerkrade, vervolg de N300 naar Kerkrade. Volg verder de bordjes “Wandelen”.
Afstanden en vertrektijden:8 km vanaf 8.00-14.00 uur, de 12km vanaf 8.00-13.00uur, de 20km vanaf 8.00-11.00uur.
Om 16.00uur is de sluiting voorzien van het startlokaal.

{valaddthis}type=button|button_type=default{/valaddthis}