texelgevoel.jpg

Bestemming onbekend

Op paasvakantie met een “last-minute”!

Samen met het ochtend schemeren vroeg in de dag hoor je de eerste vogels piepend en krijsend wakker worden. De zelf opgehangen nestkastjes zijn opnieuw allemaal bevolkt en worden de gehele dag in en uitgevlogen. Mooi om er naar te kijken hoe acrobatisch onze gevleugelde buren erin vliegen. Het is een van de vele tekens dat de lente er schoorvoetend aankomt. Wat is het toch zalig om op het platteland te wonen en dit jaarlijks ritueel opnieuw mee te maken.

texelgevoel.jpgWe hebben dan ook genoten van het zonnetje afgelopen zondag op de Brunssumer heide met een eerste kleurtje rood op ons aangezicht als gevolg. Of was het van de ijskoude wind? Niet te geloven hoe je op zo een kleine locatie je jezelf kan wanen op verschillende locaties. We kregen er als het ware een echt Texel gevoel van. Enkel de zee ontbrak nog. Op onze Twitter pagina staan nog enkele foto’s. Maar zonnige dagen geven soms nog onaangename verrassingen ’s nachts. Door het wolkeloze bovendek kan het nog flink afkoelen ’s nachts met negatieve temperaturen als gevolg. Maandagmorgen stond er dan ook een laagje ijs van zomaar eventjes een halve centimeter dik op de drinkbak voor onze gevleugelde vrienden. Het zonnige weer overdag is dan ook ideaal om met je auto een bezoekje te brengen aan een lokale carwash. Zo kunnen de  zouten zeer efficiënt van het chassis en de banden geraken. Afgelopen week viel ook net mijn keuringskaart binnen met de post. Alhoewel er nog 2 maanden tijd rest om effectief je auto ter keuring aan te bieden heb ik dan maar van de nood een deugd gemaakt. Zo ben ik dan ook zeker dat mijn reisbolide technisch in orde is om eerstdaags opnieuw een reis aan te vatten.

stubai1Inderdaad, nog enkele weken en de Paasvakantie staat weer voor de deur. Wat vliegt een jaar toch vooruit als je een dagje ouder wordt. Hoge tijd om even een rustpunt in te lassen. Ja, we trekken er zeker op uit met Pasen. Maar wat zal het worden? Riskeren we het nog om een laatste plukje winter te genieten in Duitsland of Oostenrijk of kiezen we resoluut voor een zuiderse bestemming? Elk heeft zijn eigen charme. Vergeet in elk geval niet voor beiden een goede zonnecrème mee te nemen. Mijn keuze zal in elk geval afhangen van het aanbod op het moment zelf. Een echte “last-minute” dus. En vakantie dien je toch nog steeds zelf te maken, waar dan ook. Hoe klonk dat gezegde ook al weer: je leven is als een boek, des te meer bestemmingen je aangedaan hebt, des te rijker je verhaal. Mijn koffer staat al bijna gepakt. Bestemming onbekend!