Heuvelland4daagse

Belgische wandelaar ontdekt Heuvelland4daagse

Geslaagde 28ste wandel-vier-daagse!

Van donderdag 6 tot en met zondag 9 augustus hebben elke dag ruim 6200 wandelaars vier dagen vertoefd in ons mooie 5-sterren landschap in Nederlands Limburg. Zij hebben daarbij gebruik gemaakt van de 5 wandelafstanden: 7, 14, 21, 28 en 42-kilometer, waarbij ook dit jaar weer de routes van de 14- en de 21-kilometer het meest populair waren. Liefst 64% van alle wandelaars hebben tijdens de 28e editie van de Heuvelland4daagse gekozen voor deze twee afstanden. Dit jaar waren er opvallend veel deelnemers uit ons zuidelijke buurland: 280 deelnemers kwamen uit België, een stijging van bijna 40 procent vergeleken met het aantal in 2014.

De openingsavond was schitterend; na het officiële gedeelte met de Viltse en Bergse muzikanten van harmonie Amicitia en Concordia én het Nachtwachtgilde, waren er adembenemende optredens van ‘Magic Unlimited’ en ‘Lights in Motion’. Een betoverende illusionistenshow én mooie dansacts met vuur en Led-lampen zorgden voor een schitterende en heerlijke avond.

Omdat er tijdens de eerste dag hoge temperaturen voorspeld waren, stonden er op donderdagmorgen rond 7 uur meer dan 1000 wandelaars aan de start voor hun eerste kilometers. Gelukkig hebben de meeste wandelaars de extreme hitte goed doorstaan. Naast de zelf genomen maatregelen hebben wellicht ook de extra ingestelde waterposten de wandelaars van de 28- en 42-kilometer plaatselijk verkoeling gebracht en voor een extra drinkpauze gezorgd. De tweede wandeldag begon met flinke regenbuien en onweer waardoor de meeste wandelaars nu juist later vertrokken. Vanwege deze extreme regenval moesten op het laatste moment nog wandelroutes omgelegd worden: hetgeen gelukkig allemaal goed gekomen is. Ook tijdens de twee andere dagen hebben alle wandelaars onder zeer aangename temperaturen hun kilometers door ons mooie Heuvelland kunnen afleggen.

De finish op zondag was één groot feest voor iedereen. Zowel voor de wandelaars die, elk op hun eigen manier een prestatie hebben geleverd, als voor alle bezoekers die deze wandelaars luid toejuichten. Het zonnige weer, de muzikale binnenkomst tijdens de laatste wandeldag maar ook de amicale sfeer in en rond het feestpaviljoen na afloop van elke wandeldag hebben bijgedragen aan vier gezellige wandeldagen en hebben gezamenlijk gezorgd voor een goed en tevreden gevoel bij iedereen. De organiserende stichting wandelvierdaagse Vilt-Valkenburg kan daarom ook terugkijken op een geslaagde editie van deze Heuvelland4daagse en dankt: wandelaars, sponsoren, bezoekers, vrijwilligers en omwonenden voor hun aanwezigheid en medewerking.

Volgend jaar gaat de 29e Heuvelland4daagse door van 11 tot en met 14 augustus, weet ons Frits Mullenders nog te vertellen.