Met de autocar naar Zuid-Bohemen

Met de autocar naar Zuid-Bohemen

Met de autocar naar Zuid-Bohemen

Op zondag 15 juni 2014 vertrekken we voor een dagreis met de autocar naar Zuid-Bohemen. Meer bepaald van Genk naar Zátoň (Zuid-Bohemen) voor een 7 daagse wandelvakantie “Natuur en cultuur” met verblijf in het 4**** Sporthotel Zátoň, begeleid door “De Wandelkrant”.

Zondagmorgen om 6u vertrokken we te Genk met de autocar naar Zuid-Bohemen. We maken er een dagreis van met de nodige reglementaire stops. Wel werd iedereen aangeraden een lunch pakket mee te nemen op de autocar. De reden hiervoor is dat we ’s avonds een vijf gangen menu krijgen voorgeschoteld, net zoals de volgende zeven avonden. De jongste van de bende vindt de reis echt wel vermoeiend zo te zien. Of is ze wat slaap achter?

De reisweg met de autocar naar Zuid-Bohemen verloopt vlot zonder vertragingen. Onderweg is er een chauffeur wissel voorzien. We rijden richting Passau, maar slaan iets vroeger af richting Tsjechië. Vanaf dan rijden we over een comfortabele tweebaansweg of driebaansweg. Wel volg je met een autocar best niet je GPS, want dan stuurt hij u over smalle baantjes waar een autocar niet goed door kan vanwege de relatief laaghangende takken van de bomen neven de weg die het dak en zijkant van de autocar kunnen beschadigen. Dus best geef je Český Krumlov in op je GPS! Dan rij je steeds op een mooie hoofdweg. Vanaf Český Krumlov kan je de hoofdweg zuidwaarts volgen richting Rožmberk nad Vltavou (Rosenberg an der Moldau). Ons Sporthotel Zátoň ligt juist halverwege na 12 km rijden.

Onderweg als we net de grens voorbij zijn valt het op dat hier op tal van plaatsen vrouwen langs de baan staan. Dit blijken zigeuner vrouwen te zijn die een centje proberen bij te verdienen … . Maar onderweg hebben we ook oog voor ander natuurschoon: het prachtige glooiende landschap, evenals het volledig als UNESCO werelderfgoed genoteerde stadje Český Krumlov waar we rondom rijden. Een zestal kilometer voor onze eindbestemming passeren we nog een klein stadje met een papierfabriek dat ooit betere tijden heeft gekend. Dit is dan ook de enigste industriële activiteit in de onmiddellijke omgeving. In de zomerperiode kan het er op de naastliggende Moldau rivier drukker zijn dan op de weg. Kanovaren en kamperen is hier dan ook een geliefde recreatieve bezigheid.

Net voordat we aan het hotel toekomen stoppen we even met de autocar langs de weg om te toasten op het vlotte verloop. Het is net geen 18 uur. Als we binnenrijden staat Marketa ons op te wachten voor de kamerverdeling.

Na een korte opfrisbeurt en het sublieme avondeten in het 4**** Sporthotel Zátoň wandelen we samen even door het 6 hectare grote hotelpark tot aan de Moldau. Morgenvroeg na het ontbijt vertrekken we voor onze eerste wandeling vanaf ons hotel naar Rosenberg langs diezelfde Moldau. Tot dan!