Col_d_Agnes

Ariège op twee wielen ontdekken

Sportief of recreatief fietsen in de Ariège

Fietsliefhebbers vinden in de Ariège parcours die aangepast zijn aan hun kuiten. Voor de meest ervaren fietsers is er de ronde van de Ariège, 446 km lang. De sportieve routes verlopen langs bergparcours, en meer precies langs de ‘route van de grote bergpassen van de Pyreneeën’. Meer dan 20 bergpassen in de Ariège laten u fietsen op hoogtes van meer dan 2.000 meter: de col de Pailhères, col de Port, col d’Agnes, col du Chioula…

Langs deze bergpassenroute wordt ook gefietst door de renners van de Ronde van Frankrijk. Voor liefhebbers van fietsen in de natuur zijn 450 km bewegwijzerde routes voorzien. Vier ruimtes met de FFC-label zijn gereserveerd voor mountainbikers. Voor de moedigste onder hen is er de grote doortocht van de Ariège met de mountainbike, een parcours van 223 km.

Met meer dan 70 km ‘groene wegen’ (voies vertes) heeft het departement van de Ariège ook aandacht voor mensen die liever fietsen zonder hoogteverschillen. Er zijn tal van evenementen voor fietsers die ieder jaar heel wat liefhebbers aantrekken.

Meer informatie op volgende website www.ariegepyrenees.com

De Pyreneeën, dichterbij als u denkt!

De Thalys rijdt tot 25 keer per dag op 1u22 naar Parijs. Sinds 12 april 2014 verbindt de Thalys Brussel en Antwerpen ook met Rijsel. In het zomerseizoen neemt de Thalys Soleil de reizigers op enkele uren mee naar de steden Valence, Avignon, Aix-en-Provence en Marseille. In het winterseizoen liggen de Franse Alpen binnen ieders bereik met de Thalys Neige, die halt houdt in Chambéry, Albertville, Moûtiers, Aime-la-Plagne, Landry en Bourg-Saint-Maurice. Meer info op www.thalys.com

Het TGV-aanbod vanuit België is immens, met verbindingen naar tientallen bestemmingen in Frankrijk, zoals Disneyland®Paris, Lyon, Avignon, Marseille, Cannes, Nice, Aix-en-Provence, Nîmes, Montpellier, Perpignan… Die steden zijn rechtstreeks en in recordtijd bereikbaar met vertrek in Brussel. En dankzij de vele aansluitingen op de TGV in Frankrijk (onder meer in Rijsel, Parijs en Lyon), kunt u bliksemsnel naar een honderdtal bijkomende bestemmingen, overal in Frankrijk. Zo zijn er elke dag aansluitende verbindingen naar de regio’s van het zuidwesten en de Middellandse Zee, maar ook naar Bretagne, Bourgondië, Poitou-Charentes en Franche-Comté, en verder naar het oosten, de Alpen en de Hautes-Alpes. Ten slotte is er ook een verbinding tussen Bordeaux en de Pyreneeën.

Plan je reis en bestel je ticket via Voyages-sncf.com