Noad

Allerlaatste Oliebollentocht

Wandelvereniging NOAD Bocholtz stopt activiteiten

Een lange zoektocht naar nieuwe bestuursleden voor het dagelijks bestuur en voor een voorzitter voor de werkgroep wandelen heeft geen succes gehad. De vereniging is hierdoor onbestuurbaar geworden.

Op 21 oktober had de algemene ledenvergadering plaats, waar met pijn in het hart dan ook besloten werd om vanaf 1 januari 2023 geen wandelactiviteiten meer te organiseren.

Dit betekent dat de Oliebollentocht van 30 december aanstaande de laatste wandeltocht is die door Wsv NOAD georganiseerd wordt. Met het stoppen van de activiteiten komt er een einde aan de georganiseerde wandelsport in Bocholtz en Simpelveld.

Het naburige Wandelsportvereniging WIOS Epe haalt bovendien volgende nog aan: “Het is niet alleen een tekort aan bestuursleden en vrijwilligers bij verenigingen, maar ook de wetgeving. Er komt steeds meer af op verenigingen, eerst de AVG, toen de UBO’s en nu de WBTR nog, het gaat maar door.”

GPS biedt soelaas

Veel van de wandelingen van Wsv NOAD zijn in de loop der jaren door individuele wandelaars opgenomen op hun GPS. Vaker bereikt hun de vraag of de (oude) routebeschrijvingen nog te krijgen zijn. In hun archief hebben ze veel beschrijvingen van deze routes. Een groot deel hiervan zijn ook op GPS vastgelegd.

Wilt u een van deze bekende wandelingen graag nalopen dan is dit mogelijk. Bekijk de routes, selecteer een en u kunt deze dan op uw smartphone of GPS wandelen. Heeft u de routeYou app dan opent deze automatisch. Wilt u gewoon een papieren versie dan kunt u bij desbetreffende route kiezen voor ‘afdrukken’. 

Via deze RouteYou link kan je terecht voor een 150-tal wandelroutes.

Ook wij van de Wandelkrant waren steeds graag te gast in het uitnodigende wandellandschap van Zuid-Limburg. Spijtig dat het nu zo eindigen moet.