afrikaloop

Afrikaloop 2020

De Afrikaloop 2020 gaat door van 10 tot en met 16 oktober, mits de situatie rondom COVID-19 niet verandert, dus houd de website in de gaten !!

Op dit moment zijn er versoepelingen, waardoor we dit besluit namen om de Afrikaloop in aangepaste vorm toch door te laten gaan. Het zal iets anders worden dan de voorgaande jaren, maar de gezellige sfeer, de goede verzorging en het enthousiasme van de vrijwilligers is onveranderd.

In en/of rond de plaatsen en dorpen die we aandoen zijn er twee routes van 10 km uitgezet. Wilt u 10 km lopen loopt u één route, wilt u 20 km lopen loopt u ook de tweede route. Voor diegene die 30 km wil wandelen is de mogelijkheid één van de routes een tweede keer te wandelen. U kunt 7 dagen meewandelen, maar 1 of 2 dagen is uiteraard ook mogelijk, wat u wilt.

Dit jaar worden er, gezien de maatregelen rondom Covid-19, geen overnachtingen in de dorpen verzorgd door de stichting. Wel heeft minicamping Schonewille in Nieuweroord zijn hulp aangeboden. Tegen een bedrag van € 20,00 per overnachting kunt u een staanplaats boeken, ongeacht het aantal personen. U zorgt zelf voor bijvoorbeeld een caravan, tent of camper. Dit bedrag, evenals het inschrijfgeld voor het wandelen, komt ten goede aan de kinderen in nood in Afrika waarvoor de stichting zorgt.

De wandeling gaat niet zoals gebruikelijk van de ene plaats naar de andere, maar de start en finish zal elke dag in dezelfde plaats zijn.

Dit is in respectievelijk de 7 opeenvolgende plaatsen: Hoogeveen, Westerbork, Hooghalen, Dwingeloo, Vledder, Havelte, Ruinen.

Op de 10 en 20 km route zijn gezellige pauzeposten.

Vooraf worden starttijden aangeven zodat wandelaars gespreid op pad gaan.

Het is een jubileum jaar, de 15e Afrikaloop! Opgave voor het wandelen en eventueel de staanplaats kan via website: http://www.andreasmanna.org/afrikaloop-2020