Adelaarsweg volledig vernieuwd

De Adelaarsweg, de populairste lange afstand wandelroute van Tirol, bestaat 15 jaar. Voor deze gelegenheid zijn de reguliere Adelaarsweg en de Adelaarsweg Osttirol geheel vernieuwd. Ga ook op ontdekkingsreis op de vleugels van de adelaar!

In de hoogalpine bergwereld, dicht bij de hemel, voert de Adelaarsweg van het oosten naar het westen waarbij vrijwel heel Tirol wordt doorkruist. De route vormt van bovenaf gezien het silhouet van een adelaar, die met wijd opengesperde vleugels door de lucht zweeft.

De Adelaarsweg loopt met 33 etappes door heel Tirol, waarbij 413 km en 31.000 hoogtemeters worden overbrugd. De lange afstand wandelroute is onderverdeeld in twee routes: 24 dagetappes voeren door de bergwereld van Noord-Tirol, de tweede route doorkruist in negen dagetappes de Glockner- en Venedigergroep in Osttirol. De Osttiroler Adelaarsweg is korter, maar net zo uitdagend en spectaculair als de hoofdroute. Negen etappes brengen u van de voet van de Großvenediger naar de Stüdlhütte aan de voet van de Großglockner; de hoogste berg van Oostenrijk. Hierbij is 93 km aan wandelpaden te overwinnen met circa 8.000 hoogtemeters bergopwaarts en een zelfde aantal hoogtemeters bergafwaarts. Aanschouw honderden bergtoppen, geniet van duizenden indrukwekkende uitzichten en zet een ontelbaar aantal stappen!

Meer info op: http://www.visittirol.nl/adelaarsweg