zomerzoektochten

Aarschot gezien? Aarschot gevonden!

Zin om deze zomer een stukje Vlaanderen te ontdekken? Doe dan mee met onze zomerzoektochten in Aarschot. Als je dan onderweg nog eens leuke weetjes opsnuift en vragen kan oplossen waarmee je een toffe prijs kan winnen, dan hoef je niet te aarzelen. En ja, daar kunnen ook kinderen heel wat beleven.

Wandelzoektocht (4 km)

Liefhebbers van historische gebouwen kunnen volop hun hart ophalen. Struin door het charmante Begijnhof, beklim de 200 treden van de imposante Onze-Lieve-Vrouwekerk en bewonder de prachtige gevels van de gezellige Grote Markt. En vergeet vooral ook geen bezoek te brengen aan de gerestaureerde ’s Hertogenmolens, één van de vele molens in Aarschot die je kan bezichtigen.

Kinderzoektocht (4 km)

Speciaal voor de kinderen is er een kinderzoektocht met ridders en jonkvrouwen dat hetzelfde parcours volgt van de wandelzoektocht. Met leuke vraagjes, foto’s, doe-opdrachten en zoveel meer.

Fietszoektocht (28 km)

Fietsliefhebbers zijn welkom op onze fietstocht van ongeveer 28 km. Deze route voert je langs adembenemende natuurlandschappen en een meanderende Demer. De fietszoektocht verloopt praktisch volledig over het Fietsnetwerk Vlaams-Brabant.

Geocaching

Een gps-wandeltoestel, smartphone en honger naar avontuur is alles wat je nodig hebt voor deze moderne schattenjacht.

 

Verdere informatie:

Ontdek hier alle praktische info!