Aanbiedingen

Zondag 26 september 2021 – zondag 3 oktober 2021:
Alpe Adria Trail Wandelvakantie in het Oostenrijkse Karinthië

De Wandelkrant heeft ieder jaar een of meerdere wandelvakanties in samenwerking met B&V Reizen. Wij verzorgen de wandeluitstappen, B&V Reizen verzorgt de reis van autocar tot hotel.

Om op een zo Corona veilige manier te kunnen reizen hebben we het programma en de datum van onze eerder geplande vakanties naar het Zuiderse Karinthië (Oostenrijk) aan moeten passen.

Nieuwe data: van zondag 26 september tot en met zondag 3 oktober 2021.

Nieuw programma: we wandelen elke dag over de mooiste stukjes van de Alpe Adria Trail.

‘morgens neemt onze autocar je mee naar een aanknooppunt van de Alpe Adria Trail. Van daar uit volgen we de Alpe Adria Trail voor een dagwandeling van circa 17 km maximaal. Onderweg voorzien we meerdere drankpauzes (zelf mee te nemen). Halverwege volgt onze “Rast”. Dat kan een gewone picknick zijn of een pauze aan een herberg/alm/hut naargelang het traject op de dag zelf. Je wordt hier op voorhand over geïnformeerd. Vervolgens wandelen we verder tot waar onze autocar je opnieuw oppikt om je veilig terug af te zetten aan het hotel. Elke dag opnieuw.

Met bovenstaand programma hebben we geen Karnten Card nodig gezien we geen bergliften nodig hebben. We worden elke dag naar de start van de wandeling gebracht met de autocar en op het einde van de dag terug opgehaald met onze autocar. Zo blijven we ook veilig samen in onze eigen bubbel.

Op 800 meter van ons hotel ligt een grote moderne dennenwinkel (lees: een SPAR). Altijd handig om wat drank/eten/snoep in te kopen voor onderweg. Tip: neem zelf bestek/inpakfolie/boterhamdoos mee van thuis uit voor de dagen dat we gaan picknicken.

Over de Alpe Adria Trail:

De Alpe Adria Trail is zeer goed bewegwijzerd met uniforme borden. Bovendien kan je de routes downloaden en op voorhand op je gps/smartphone App (zoals Gaia GPS) installeren. Alle info hierover op: https://www.alpe-adria-trail.com/en/stages/

De etappes lopen in Karinthië door het zonnige, idyllische Mölltal, waar wij verblijven, met unieke panorama-uitzichten. Eén van de mooiste wandelgebieden van Karinthië is de Millstätter Alpe. Dat ligt aan zijn zachte rondingen en aan het prachtige uitzicht op de lagergelegen Millstätter See, het op één na grootste zwemmeer van Karinthië.

Van deze 16 etappes gaan we er de zes mooiste stukjes uitzoeken en presenteren aan jullie wandelaars. We zoeken tevens de lichtste wandelingen eruit zodanig dat iedereen goed ter been mee kan.

Zo kunnen we Corona proof met onze eigen wandelbubbel hopelijk toch nog dit jaar genieten van een veilige en welverdiende wandelvakantie.

Programma op basis van de Alpe Adria Trail wordt later bekend gemaakt.
Prijs : € 650 per persoon op basis van een 2-persoonskamer
Toeslag singel : € 70.
We verblijven in het recentelijk gerenoveerde 3*** Gasthof Hotel Winkler.

Inbegrepen:

 • 7 x avondmaal, overnachting en ontbijt
 • reis en excursies met luxe autocar
 • BTW, wegen- en verblijftaksen
 • elke dag een stukje van de Alpe Adria Trail met wandelbegeleiding

Niet inbegrepen:

 • drank aan tafel
 • persoonlijke uitgaven
 • reisverzekering

Boeken kan via https://www.bvreizen.com/

Vergunning C3297


Wandelvakantie met een luxe autocar

Reactie van een van onze Wandelkrant medereizigers:
Met de bus op Wandelvakantie in Oostenrijk,
Wat moet ik me hierbij voorstellen?
Jaarlijks gaan we met een groepje op Huttentocht.
De hele bagage wordt dan meegesleept.
Het slapen op de hutten is primitief en afwachten wie er naast je ligt te zagen.
Is er een douche of bergwater?
Het was steeds weer een verrassing.
Zon-regen-onweer-sneeuw géén schuilplek, glijpartijen we hebben het allemaal al gehad.
Als je dan nat en moe in de volgende hut aankwam, maakte het niet meer uit wie er naast je lag.
Eten – neutje en plat….
Na 5 hutten………doodmoe maar voldaan naar huis en eens uitgebreid douchen.
Wat is je eigen bed dan lekker.
Dan wil je ook eens een wandelvakantie met de bus meemaken.
“niet zelf rijden, geen bagage slepen, alles is geregeld”.
Een 3* Hotel, een eigen kamer, uitgebreid ontbijt en avondeten.
Dagelijks een warme douche.
Dagelijks uitgezette wandelingen met lunch mogelijkheid.
Dagelijks met een gezellige groep wandelaars op pad.
 
Marc en Eddy
Bedankt voor deze mooie goed verzorgde Wandelvakantie.
Wandelgroetjes Ria Dassen.

Ons groepsaanbod voor verenigingen, clubs of vriendengroep:

Onze toppers:

Oostenrijk: Salzburgerland: Hochkönig: wandelvakantie

Lees hier ons reisverslag inclusief foto’s en een reactie van een van onze reizigsters, verblijf in Hotel Hochkönig

Zuid-Bohemen (Tsjechië, tegen Oostenrijk aan): natuur & cultuur

Bekijk hier een fotoreportage, verblijf in Sporthotel Zaton.

Ons uitgebreid aanbod:

Wil je er zelf eens op uit trekken met je vereniging, club of vriendengroep, maar zie je er tegen aan om alles zelf uit te zoeken en te regelen? Of bots je tegen een taalbarrière op bij het organiseren van je reis? Of heb je gewoonweg niet de tijd om dit alles uit te werken van naaldje tot draadje? Dan kunnen we je een perfecte oplossing hiervoor aanreiken! Best neem je evenwel een jaartje op voorhand contact met ons op, zodat we alvast een geschikt hotel kunnen reserveren voor je groep. Lees even verder!

We bieden kant en klare pakketten aan in samenwerking met onze voorkeurspartner B&V Reizen NV (Vergunning C3297). Je gaat een fantastische vakantie tegemoet zonder zorgen, met ervaren begeleiders. Dit alles vanaf 30 personen. Ben je als club gebonden met een ander autocar bedrijf, dan kan hun ook wel.

Wij streven 100% voor +90% tevredenheid bij de groepen die we begeleiden. Hier slagen we ook steevast in. Onze volledig anonieme bevragingen op het einde van iedere reis staven dit. Daar zijn we dan ook terecht trots op!

Onderstaand (niet volledig) aanbod kan voor weekends, verlengde weekends, midweeks, een week of zelfs langer. Het zijn regio’s waar we zelf kind aan huis zijn, weten welke hotels voldoen aan jullie noden, en er bovendien al individueel of met een groep waren.

Duitsland:

 • Moezel (All In)
 • Eifel
 • Rheingau
 • Sauerland
 • Westerland (Wiedtal)
 • Rheinhessen
 • Odenwald
 • Kaiserstuhl

Nederland:

 • Texel (Waddeneiland)
 • Heuvelland (NL Limburg)

Tsjechië:

Oostenrijk:

 • Verschillende regio’s in Tirol, Salzburgerland, Karinthië en citytrip Wenen.

Vaak gestelde vragen:

 • Al deze aanbiedingen worden begeleid door De Wandelkrant. Wij streven 100% voor +90% tevredenheid bij de groepen die we begeleiden. Hier slagen we ook steevast in. Onze volledig anonieme enquêtes bewijzen dit. Daar zijn we dan ook terecht fier op.
 • Een foto zegt meer dan duizend woorden. Een vaak gehoorde uitspraak. Op onze wandelkrant website kan je van onze voorgaande groepsreizen foto albums terugvinden.
 • Wie kan er met ons mee? Eenieder goed ter been is welkom. Wij verbreken geen Olympische records tijdens onze wandeluitstappen. Genieten is een kunst. En dat leer je bij ons.
 • Ik ben lid van een wandelclub, mag ik ook mee? Natuurlijk, vele van onze medereizigers zijn lid van een of andere wandelclub. Niet alle clubs plannen nog wandelvakanties, dus je bent zeker welkom. Getuige hiervan de vele wederkerende wandelaars van wandelclubs en wandelclubs zelf die ons vragen om voor hun club een pakket uit te werken.
 • Ik ben geen lid van een wandelclub, mag ik ook mee? Natuurlijk, hoe meer zielen, hoe meer vreugd. We vragen wel een degelijke wandeluitrusting mee te brengen.
 • Kan ik deze wandeltochten wel aan? Jawel, eenieder goed ter been kan dit aan. We lassen regelmatig pauzes in en we vertrekken niet meteen als de laatsten terug aansluiten. We nemen rustig de tijd om te genieten van regionale producten in een alm of hut en van het landschap rondom ons. Het is vakantie, jouw vakantie!