Aanbiedingen

Wandelkrant Aanbiedingen 2023

Oostenrijk – Dienten am Hochkonig – 15/07/2023 – 22/07/2023
8 dagen genieten in Salzburgerland.
Een programma met wondermooie wandelingen.

Totaalprijs: 850 €/pp op basis van een dubbel kamer in halfpension.

Inbegrepen:

 • Autocar met alle nutsvoorzieningen, 2x dagreis
 • 7 overnachtingen in Hotel Hochkönig op basis van half pension
 • Opstapplaatsen Meerhout en C-Mine Winterslag (Genk)
 • Onbeperkt gebruik van 6 bergliften en de wandelbus (met een halte aan ons hotel)

Toeslag:

 • Single kamer: 175 €

Mogelijk niet bindend wandelprogramma in vrije volgorde:

 • Te voet vanaf ons hotel naar de eerste kabellift in het dorp Dienten am Hochkönig. Met de kabellift in Dienten omhoog, rondwandeling op hoogte (afstand en tijd in functie van de groep en weersomstandigheden) met mooie zichten rondom ons, vrij middagmaal in een van de armen/hutten nabij het kopstation van de berglift, wandeling naar beneden  of met de berglift terug naar beneden. Te voet aan het grondstation naar ons hotel toe dat op het einde van de straat ligt.
 • Met onze bus naar de parking van de kabellift Karbachalm. Met de kabellift in Mühlbach naar de Karbachalm. Korte pauze aan de Karbachalm. Van daar uit te voet terug naar Mühlbach. Onderweg is er een pauze voorzien aan een alm. In Mühlbach aangekomen kan je nog even nagenieten van een natje of droogje, nadien via het voetpad langs het water op naar de busparking. Met onze bus terug naar ons hotel.
 • Te voet vanaf ons hotel naar de tweede kabellift in ons dorp Dienten am Hochkönig. Met de kabellift omhoog. Korte pauze (toilet). Te voet afdalend naar een eerste alm zeer kortbij gelegen, verder langs de flank op naar een tweede verderaf gelegen alm. Drankpauze. Te voet terug via een brede kiezelweg naar boven richting kopstation. Met de kabellift terug naar beneden. Namiddag rijden we nog naar een andere korte wandeling in de buurt, bijvoorbeeld deze.
 • Met onze bus rijden we naar Maria Alm am Steinernen Meer. We wandelen te voet door het dorp naar de Natrunlift. Met de berglift overwinnen we al wat hoogte. Op het einde stappen we uit de lift en dalen eerst terug een stukje tot de aansluiting met de rondwandeling. Deze rondwandeling maken we dan ook, waarbij we op het einde terug aankomen bij Tom’s almhut voor een pauze. Met de berglift keren we terug tot helemaal beneden in het dal. Vrije tijd in Maria Alm.
 • Met onze bus naar Arthurhaus, rondwandeling op hoogte, waarbij we het laatste stukje stijging overwegen laten. Onze bus zal ons opvangen op een parkeerplaats vlakbij waar de wandeling terug in stijgende richting overgaat. 
 • Met onze bus naar Hintermoos. Met de berglift Schwarzeckalm naar boven. Verschillende wandelmogelijkheden gaande van een rondwandeling op hoogte tot een afdaling naar beneden richting Maria Alm.

Markeer alvast de week van 15 tot en met 22 juli 2023 in je agenda voor een onvergetelijke wandelvakantie in de Oostenrijkse bergen samen met De Wandelkrant. Dit in de wandelregio Hochkönig te Dienten in Salzburgerland. Dagelijks bieden we je vrijblijvend een begeleide wandeling aan waardoor je het mooiste van deze regio met ons mee kan ontdekken. Centraal hierbij staan de Salzburger Almenweg, de Königsweg en de almen en hutten nabij de 6 gratis bergliften. Een afwisselend programma waarbij genieten op de eerste plaats komt te staan. Wil je er zelf op uit trekken? Ook dat kan! Vlakbij ons hotel in Dienten kan je zo de bergen in met de gratis bergliften. Tevens stopt de gratis wandelbus aan ons hotel. We verblijven in het 3*** Hotel Hochkönig gedurende 7 nachten in half-pension. De keuken werkt met vlees van eigen slachting. Dat smaakt na een intense bergwandeling dubbel zo goed. Prijs per persoon op basis van een 2-persoonskamer € 850, toeslag singel: €175. Autocar en alle uitstappen inbegrepen. 2x dagreis. Vertrek in Meerhout, gratis onbewaakte parking. Bijkomende halte in Genk op de parking van C-Mine Winterslag. TIP: boek nu al deze vakantie mits een voorschot en optioneel een annuleringsverzekering. Busje vol is busje vol!!!

Deze reis kan je bestellen bij Reizen De Kiezel, Kiezel 165, 2450 Meerhout
Tel: 014/30.12.94
E-mail: info@reizendekiezel.be

Reisverslag van deze reis in 2019

Reisverslag Dienten am Hochkönig

 


Reuzengebergte (Tsjechië): 29/07/2023 – 05/08/2023

Prijs:

Voor wandelaars die deelnemen aan het wandelprogramma 580 €/pp op basis van halfpension in een dubbel kamer

Voor niet-wandelaars die deelnemen aan het toeristisch programma 625 €/pp op basis van halfpension in een dubbel kamer inclusief inkomgelden

Inbegrepen:

 • Autocar met alle nutsvoorzieningen, 2x dagreis.
 • 7 overnachtingen in Sporthotel Bohemia op basis van halfpension: ochtend ontbijtbuffet en avond keuzemenu.
 • Opstapplaatsen Meerhout en Genk C-Mine.
 • Elke dag een wandeling of een toeristische bus uitstap met Nederlandstalige gids afhankelijk van je keuze bij de inschrijving.
 • Zondagvoormiddag na het ontbijt en voor de lunch krijg je uitleg over het weekprogramma van onze lokale Nederlandstalige gids in het hotel.

Niet inbegrepen:

 • Single toeslag: 50 €
 • Heb je voor het wandelprogramma gekozen (en betaald) maar wil je één of meerdere dagen niet mee komen wandelen maar wel deelnemen aan de begeleide toeristische uitstappen, dan betaal je het inkomgeld of andere deelnamekosten voor die toeristische uitstappen aan de gids.

Wandelprogramma voor de wandelaars:

Er zijn gemiddeld 350 hoogtemeters (op en af) te overwinnen elke dag, wandelstokken zijn aanbevolen.

 • Zondagnamiddag: na de lunch in het hotel maken we een eerste rondwandeling via Rokytnice (Okolo Rokytnice) (9,9 km)
 • Maandag: rondwandeling vanuit het hotel via Hranice – Certova Hora – Studenov – Hotel (10,1 km)
 • Dinsdag: met de bus naar het nabijgelegen Jablonec N. Jizerou, rondwandeling vanaf het station via Vyhlídka Stráž (uitkijktoren) en Františkov terug naar Jablonec (11,9 km)
 • Woensdag: rondwandeling vanuit het hotel – Dvoracky – Hut’sky Vodopad – Horni Rokytnice – Hotel (14 km)
 • Donderdag: met de bus naar het verderaf gelegen Benecko, rondwandeling via Rozhledna Žalý – Rovinka – Benecko (10 km)
 • Vrijdag: met de bus naar het station van Kořenov, wandeling via Tesařovská kaple – Štěpánka – Station Harrachov

Meer informatie over de wandelingen, zie: https://wandelkrant.be/reuzengebergte/

Toeristisch programma voor de niet-wandelaars:

 • Zondagnamiddag rondrit doorheen het Reuzengebergte met uitleg onderweg van onze Nederlandstalige gids Petra Hoek.
  Mijn naam is Petra Hoek en ik begeleid u tijdens deze reis naar het Reuzengebergte. Ik heb vele jaren in Nederland gewoond en gewerkt. Samen met mijn gezin ben ik een aantal jaren geleden terug gegaan naar Tsjechië om daar te gaan wonen. Dit is namelijk de plaats waar ik geboren en getogen ben. Voor mij een goede reden om u als reiziger kennis te laten maken met mijn land. Tot ziens in Tsjechië! Petra Hoek
 • Maandag: dagrit naar het nabije Polen en glasfabriek met aankoopmogelijkheid.
  We rijden naar het Poolse plaatsje Piechowice voor een bezoek aan de glasfabriek. Het glas wordt hier met de hand vervaardigd. U ziet het volledige proces voorbij komen. In het bijbehorende museum zien we de mooiste glaswerken waarna u in de winkel mooie producten kunt kopen. Met een mooie rondrit arriveren we aansluitend in Karpacz. Hier is gelegenheid voor de lunch waarna u van vrije tijd in het centrum van het stadje kunt genieten.
 • Dinsdag: bezoek aan het stadje van de sprookjes Jičin met zijn grote vierkante Wallenstein, omzoomd door arcades, het paleis en de St. Jacobskerk.
  Deze ochtend rijden we naar het stadje Jičin, ook wel het stadje van de sprookjes genoemd. Het grote, vierkante Wallenstein wordt omzoomd door arcaden. Overige bezienswaardigheden zijn het paleis en de St. Jacobskerk. In het levendige centrum van Jičin zijn veel leuke winkeltjes en gezellige terrassen en restaurants.
 • Woensdag: bezoek aan het kasteel Sychrov met leuke verhalen verteld door de gids.
  Vandaag nemen we een kijkje in kasteel Sychrov. We krijgen een rondleiding door de kamers van het kasteel dat uit 1693 dateert. Zij zijn ingericht met originele meubels, schilderijen en accessoires. Rondom ligt een mooi Engels park.
 • Donderdag: bezoek aan Vrchlabi, de poort van het Reuzengebergte en aansluitend het boomkruinen pad bij Janske Lazne.
  Vandaag brengen we een bezoek aan de poort van het Reuzengebergte, Vrchlabi. Naast enkele houten huizen uit de 16e en 18e eeuw is er het barokke klooster uit de 18e eeuw. Rijdend door het Reuzengebergte komen we bij Janské Láznĕ. Hier vinden we het nieuwste boomkruinen pad van Tsjechië. In de ondergrondse ruimte wordt u geïnformeerd over het complexe wortelsysteem van boomsoorten in het Reuzengebergte en de diersoorten die er leven. Deze tentoonstelling is uniek voor de wereld. Met een loopbrug gaat u tot 24 meter hoogte waarna u in de observatietoren verder kunt tot 45 meter hoogte. Hiermee is het de hoogste observatietoren in Tsjechië. Vanaf de toren heeft u een indrukwekkend uitzicht over de 150 jaar oude bomen van Krkonoše. Eenmaal op de top kunt u ervoor kiezen om op de gewone manier terug te gaan dan wel met een reusachtige glijbaan van 50 meter. Durft u het aan?
 • Vrijdag: treinrit met het enigste en steilste tandradbaan van Tsjechië tussen Tanvald naar Harrachov, met zijn schansen en Mumlava waterval.

Deze reis kan je bestellen bij Reizen De Kiezel, Kiezel 165, 2450 Meerhout
Tel: 014/30.12.94
E-mail: info@reizendekiezel.be


Ons groepsaanbod voor verenigingen, clubs of vriendengroep:

Onze toppers:

Oostenrijk: Salzburgerland: Hochkönig: wandelvakantie

Lees hier ons reisverslag inclusief foto’s en een reactie van een van onze reizigsters, verblijf in Hotel Hochkönig

Zuid-Bohemen (Tsjechië, tegen Oostenrijk aan): natuur & cultuur

Bekijk hier een fotoreportage, verblijf in Sporthotel Zaton.

Zuid-Bohemen-800x445

Ons uitgebreid aanbod:

Wil je er zelf eens op uit trekken met je vereniging, club of vriendengroep, maar zie je er tegen aan om alles zelf uit te zoeken en te regelen? Of bots je tegen een taalbarrière op bij het organiseren van je reis? Of heb je gewoonweg niet de tijd om dit alles uit te werken van naaldje tot draadje? Dan kunnen we je een perfecte oplossing hiervoor aanreiken! Best neem je evenwel een jaartje op voorhand contact met ons op, zodat we alvast een geschikt hotel kunnen reserveren voor je groep. Lees even verder!

We bieden kant en klare pakketten aan. Je gaat een fantastische vakantie tegemoet zonder zorgen, met ervaren begeleiders. Dit alles vanaf 30 personen.

Wij streven 100% voor +90% tevredenheid bij de groepen die we begeleiden. Hier slagen we ook steevast in. Onze volledig anonieme bevragingen op het einde van iedere reis staven dit. Daar zijn we dan ook terecht trots op!

Onderstaand (niet volledig) aanbod kan voor weekends, verlengde weekends, midweeks, een week of zelfs langer. Het zijn regio’s waar we zelf kind aan huis zijn, weten welke hotels voldoen aan jullie noden, en er bovendien al individueel of met een groep waren.

Duitsland:

 • Moezel (All In)
 • Eifel
 • Rheingau
 • Sauerland
 • Westerland (Wiedtal)
 • Rheinhessen
 • Odenwald
 • Kaiserstuhl

Nederland:

 • Texel (Waddeneiland)
 • Heuvelland (NL Limburg)

Tsjechië:

Oostenrijk:

 • Verschillende regio’s in Tirol, Salzburgerland, Karinthië en citytrip Wenen.

Vaak gestelde vragen:

 • Al deze aanbiedingen worden begeleid door De Wandelkrant. Wij streven 100% voor +90% tevredenheid bij de groepen die we begeleiden. Hier slagen we ook steevast in. Onze volledig anonieme enquêtes bewijzen dit. Daar zijn we dan ook terecht fier op.
 • Een foto zegt meer dan duizend woorden. Een vaak gehoorde uitspraak. Op onze wandelkrant website kan je van onze voorgaande groepsreizen foto albums terugvinden.
 • Wie kan er met ons mee? Eenieder goed ter been is welkom. Wij verbreken geen Olympische records tijdens onze wandeluitstappen. Genieten is een kunst. En dat leer je bij ons.
 • Ik ben lid van een wandelclub, mag ik ook mee? Natuurlijk, vele van onze medereizigers zijn lid van een of andere wandelclub. Niet alle clubs plannen nog wandelvakanties, dus je bent zeker welkom. Getuige hiervan de vele wederkerende wandelaars van wandelclubs en wandelclubs zelf die ons vragen om voor hun club een pakket uit te werken.
 • Ik ben geen lid van een wandelclub, mag ik ook mee? Natuurlijk, hoe meer zielen, hoe meer vreugd. We vragen wel een degelijke wandeluitrusting mee te brengen.
 • Kan ik deze wandeltochten wel aan? Jawel, eenieder goed ter been kan dit aan. We lassen regelmatig pauzes in en we vertrekken niet meteen als de laatsten terug aansluiten. We nemen rustig de tijd om te genieten van regionale producten in een alm of hut en van het landschap rondom ons. Het is vakantie, jouw vakantie!