Aanbiedingen

Zondag 26 september 2021 – zondag 3 oktober 2021:
Wandelvakantie in het Oostenrijkse Karinthië

Een mix van Trails, Almwandelingen en … (geheimtips) …

VOLZET

De Wandelkrant heeft ieder jaar een of meerdere wandelvakanties in samenwerking met B&V Reizen. Wij verzorgen de wandeluitstappen, B&V Reizen verzorgt de reis van autocar tot hotel.

Om op een zo Corona veilige manier te kunnen reizen hebben we het programma en de datum van onze eerder geplande vakanties naar het Zuiderse Karinthië (Oostenrijk) moeten aanpassen.

Na het ontbijt neemt onze autocar je mee naar de start van onze dagwandeling. Onderweg voorzien we meerdere drankpauzes (zelf mee te nemen). Halverwege volgt onze “Rast”. Dat kan een gewone picknick zijn of een pauze aan een herberg/alm/hut naargelang het traject op de dag zelf. Je wordt hier op voorhand over geïnformeerd. Vervolgens wandelen we verder tot waar onze autocar je opnieuw oppikt om je terug veilig af te zetten aan het hotel. Elke dag opnieuw.

Mogelijke trajecten – in voorbereiding, dagen kunnen nog wisselen:

DAG 1:

Seebachtal

Vanaf het hotel met de autocar naar het Seebachtal (28 km / 45 minuten autocar).

Vanaf de parking van de Ankogelbahn / Hotel Alpenrose (1278 m) doorheen het vlakke Seebachtal omringd door bergen en watervallen. Natuurleerpad aan de Stappitzer See. Op het einde na 3,88 km wacht ons een korte pauze bij de Schwussnerhütte (1338 m). Terug via het pad aan de linkerzijde doorheen een bosje.

Niet-wandelaars kunnen de eerste 500 vlakke meters meewandelen tot aan de Stappitzer See, een klein meertje. Hier staan ook wat infoborden over het ecologisch systeem. Na een rustbankje meegepikt te hebben kan je eventueel nog wat verder door wandelen of terugkeren naar de parking. Hotel Alpenrose ligt aan de parking, je kan er een terras doen terwijl je er wacht op de terugkeer van de wandelaars.


Vrije tijd Millstatt (1 uur)

Slow Trail Zwergsee: rondwandeling op hoogte. Lengte 3,6 km en 71 hoogtemeters
Panorama zicht op de Millstätter See.

Niet-wandelaars kunnen flaneren door Millstät of op een bankje langs de oever kijken naar de voorbijvarende plezierbootjes.

Webinfo + kaart/foto’s

DAG 2:

Alpe-Adria-Trail – Etappe 11: Künstlerstadt Gmünd – Seeboden am Millstätter See

Samen met de niet-wandelaars rijden we met onze autocar vanaf ons hotel naar Gmünd. Samen verkennen we kort het kunstenaarsstadje (beeldentuin, gallerijen, toegangspoort).

Wandelaars maken een lichte wandeltocht van 14,8 km (circa 5u wandelen). Daarvan zijn er 270 hoogtemeters omhoog en 420 naar omlaag. Voorzie een picknick! Onderweg komen we geen restaurant tegen, tenzij helemaal op het eind in Seeboden. We nemen regelmatig een korte drankpauze (zelf te voorzien).

Niet-wandelaars blijven nog in Gmünd en kunnen er tal van galerijen van het kunstenaarsstadje gratis bezoeken. Vrij middagmaal aldaar. In de namiddag brengt onze autocar je tot in Seeboden aan de Millstätter See waar je kan flaneren op de See Promenade of met een (e)boot op de Millstätter See kan varen (betalend). Samen met de wandelaars rijden we op een af te spreken uur terug naar ons hotel.

Verdere info over het wandelparcours op deze weblink.
 

DAG 3:

Mallnitz (1191 m) => Jamnigalm (1748 m) via de Rupertiweg (E10) (heen en terug)
Onderweg passeren we al na onze eerste kilometer (1,17 km om exact te zijn) Gasthof Gutenbrunn (1219 m). Niet-wandelaars kunnen hier al een eerste pauze inlassen en proeven van hun lekkernijen.

Op 2,2 km van Gasthof Gutenbrunn, oftewel 3,3 km vanaf de start – we zijn nu al een uurtje onderweg – passeren we de Stockerhütte (1290 m) waar je kan afhaken en terug inhaken naar de start terug.
Ga je helemaal tot het einde dan heb je 6,43 km gewandeld en moet je evenveel kilometers terug naar de start. In totaal overbrug je zo 585 hoogtemeters op en neer over net geen 13 km.

Er is ook een mautweg tot aan de parking van de Jamnigalm, daarna nog een steil stukje omhoog klimmen. Mogelijkheid tot nemen van de wandelbus (betalend) tot aan de Jamigalm (op voorhand aan te vragen). Vertrek aan het zwembad om 10u39. Aankomst Gasthof Gutenbrunn om 10u40. Aankomst Stockerhütte om 10u42. Om 10u55 aankomst parking Jamnigalm. Hier volgt nog wel een korte stevige klim tot aan de alm. Er is geen mogelijkheid om met de wandelbus terug te keren binnen ons tijdsbestek. Je zal dan 6,43 km moeten terugwandelen en 585 meters erbij dalen. Onderweg kan je dan wel nog 2 pauzes inlassen op het einde bij de Stockerhütte en Gasthof Gutenbrunn.

Info en foto’s

DAG 4:

Millstatter See oeverweg (12 km vlak, zuidoever) van Seeboden tot aan de camping van Döbriach.
Volledige beschrijving/kaart/foto’s via deze weblink.

Niet-wandelaars worden in Spittal am Drau afgezet en kunnen door dit stadje slenteren/shoppen. Bezoek zeker Schloss Porcia met haar tuin. Hier is ook het Museum Fuer Volkskultur ondergebracht. Op het bovenverdiep staat een zeer grote maquette van de Alpen (betalend).

Danielsberg

Vlakbij ons eigen hotel en dominerend voor het landschap is Daniëlsberg, dat als een molshoop opduikt in het landschap telkens je het Mölltal binnenrijd. We gaan deze 200 meter hoge heuvel ook beklimmen langs een natuurleerpad met mooie uitzichten. Boven nemen we pauze aan het Herkuleshof. Wie geen zin heeft mag aan zijn pre aperitief beginnen op ons hotel terras of even door het dorp slenteren.

Info: https://regio.outdooractive.com/oar-hohe-tauern-kaernten/de/tour/wanderung/naturlehrpfad-danielsberg/1526225/

DAG 5:

Jenig: rondwandeling Mösslacherhof 12,8 km met mooie panorama’s en pauzeplaatsen met mooi zicht (met de bus tot in Kreuth).

Niet-wandelaars kunnen ofwel een korte wandeling maken langs de rivier de Gail (Marienpilgerweg, stukje van Etappe 9: van Rattendorf naar Kirchbach, circa 7,6 km) met een pauzeplaats te Kirchbach (Schlosscafe, Restaurant/Pizeria Hirter Stübler, …) waar je nadien wordt opgepikt, of met ons het eerste stukje meewandelen en pauzeren aan Mösslacherhof met mooi uitzicht op het dal en de bergen, en te voet terugkeren via dezelfde weg (10 km in totaal)

Vanaf berghotel Presslauer wandelen we eerst naar het 5,2 km verder gelegen Mösslacherhof. Hier heb je een fantastisch uitzicht en een goede keuken. Ondertussen hebben we eerst 104 meter geklommen maar daarna ook 178 meter afgedaald, allemaal over goed begaanbare smalle wegen.

Na een ruime drank/eetpauze keren we terug via een parallelle weg richting bos. Hierbij gaat het 2 km continu lichtjes omhoog tot 1270 m. De laatste 5 km dalen we terug af naar het berghotel Presslauer.

Foto’s rondwandeling Mösslacherhof. Foto’s Marienpilgerweg

DAG 6:

Weissensee: bijvoorbeeld: vanaf Neusach naar alm Hinterm Brunn met mooi uitzicht op de zee. Lichte wandeling. Kan via pad of via kiezelweg bereikt worden. 5,3 km en 340 hm. Tijd 1u30. Info en foto’s.

Niet-wandelaars hebben hier ook tal van alternatieven … wordt vervolgd!

Ter info:

Met bovenstaand programma hebben we geen Karnten Card nodig gezien we geen bergliften gebruiken. We worden elke dag naar de start van de wandeling gebracht met de autocar en op het einde van de dag terug opgehaald met onze autocar. Zo blijven we ook veilig samen in onze eigen bubbel.

Op 800 meter van ons hotel ligt een grote moderne dennenwinkel (lees: SPAR). Altijd handig om wat drank/eten/snoep in te kopen voor onderweg. Tip: neem zelf bestek / drankfles / vershoudfolie / boterhamdoos mee van thuis uit voor de dagen dat we gaan picknicken.

We maken “haalbare” dagwandelingen zodanig dat iedereen goed ter been mee kan. Er staan zowel héél vlakke wandelingen (dal- en oeverwandelingen) in het programma als wandelingen met wat meer hoogtemeters.

Maar de grootste hoogtes overbruggen we met … onze autocar – indien mogelijk, want onze autocar mag/kan niet overal rijden. Doch proberen we het maximale eruit te halen, want het is EINDELIJK jullie “wandelvakantie”!!! Dat zijn we momenteel aan het uitpuzzelen.

Zo kunnen we Corona proof met onze eigen wandelbubbel hopelijk dit jaar toch nog genieten van een veilige en welverdiende wandelvakantie in de Oostenrijkse bergen.

Prijs : € 650 per persoon op basis van een 2-persoonskamer
Toeslag singel : € 70.
We verblijven in het recentelijk gerenoveerde 3*** Gasthof Hotel Winkler.

Inbegrepen:

 • 7 x avondmaal, overnachting en ontbijt
 • 2x dagreis en alle excursies met luxe autocar tot start/einde van de wandeling
 • BTW, wegen- en verblijfstaksen
 • elke dag wandelbegeleiding

Niet inbegrepen:

 • drank aan tafel en andere maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • reisverzekering

Boeken kan via https://www.bvreizen.com/

Vergunning C3297


Wandelvakantie met een luxe autocar

Reactie van een van onze Wandelkrant medereizigers:
Met de bus op Wandelvakantie in Oostenrijk,
Wat moet ik me hierbij voorstellen?
Jaarlijks gaan we met een groepje op Huttentocht.
De hele bagage wordt dan meegesleept.
Het slapen op de hutten is primitief en afwachten wie er naast je ligt te zagen.
Is er een douche of bergwater?
Het was steeds weer een verrassing.
Zon-regen-onweer-sneeuw géén schuilplek, glijpartijen we hebben het allemaal al gehad.
Als je dan nat en moe in de volgende hut aankwam, maakte het niet meer uit wie er naast je lag.
Eten – neutje en plat….
Na 5 hutten………doodmoe maar voldaan naar huis en eens uitgebreid douchen.
Wat is je eigen bed dan lekker.
 
Dan wil je ook eens een wandelvakantie met de bus meemaken.
 
“niet zelf rijden, geen bagage slepen, alles is geregeld”.
Een 3* Hotel, een eigen kamer, uitgebreid ontbijt en avondeten.
Dagelijks een warme douche.
Dagelijks uitgezette wandelingen met lunch mogelijkheid.
Dagelijks met een gezellige groep wandelaars op pad.
 
Marc en Eddy
Bedankt voor deze mooie goed verzorgde Wandelvakantie.
Wandelgroetjes Ria Dassen.

Ons groepsaanbod voor verenigingen, clubs of vriendengroep:

Onze toppers:

Oostenrijk: Salzburgerland: Hochkönig: wandelvakantie

Lees hier ons reisverslag inclusief foto’s en een reactie van een van onze reizigsters, verblijf in Hotel Hochkönig

Zuid-Bohemen (Tsjechië, tegen Oostenrijk aan): natuur & cultuur

Bekijk hier een fotoreportage, verblijf in Sporthotel Zaton.

Ons uitgebreid aanbod:

Wil je er zelf eens op uit trekken met je vereniging, club of vriendengroep, maar zie je er tegen aan om alles zelf uit te zoeken en te regelen? Of bots je tegen een taalbarrière op bij het organiseren van je reis? Of heb je gewoonweg niet de tijd om dit alles uit te werken van naaldje tot draadje? Dan kunnen we je een perfecte oplossing hiervoor aanreiken! Best neem je evenwel een jaartje op voorhand contact met ons op, zodat we alvast een geschikt hotel kunnen reserveren voor je groep. Lees even verder!

We bieden kant en klare pakketten aan in samenwerking met onze voorkeurspartner B&V Reizen NV (Vergunning C3297). Je gaat een fantastische vakantie tegemoet zonder zorgen, met ervaren begeleiders. Dit alles vanaf 30 personen. Ben je als club gebonden met een ander autocar bedrijf, dan kan hun ook wel.

Wij streven 100% voor +90% tevredenheid bij de groepen die we begeleiden. Hier slagen we ook steevast in. Onze volledig anonieme bevragingen op het einde van iedere reis staven dit. Daar zijn we dan ook terecht trots op!

Onderstaand (niet volledig) aanbod kan voor weekends, verlengde weekends, midweeks, een week of zelfs langer. Het zijn regio’s waar we zelf kind aan huis zijn, weten welke hotels voldoen aan jullie noden, en er bovendien al individueel of met een groep waren.

Duitsland:

 • Moezel (All In)
 • Eifel
 • Rheingau
 • Sauerland
 • Westerland (Wiedtal)
 • Rheinhessen
 • Odenwald
 • Kaiserstuhl

Nederland:

 • Texel (Waddeneiland)
 • Heuvelland (NL Limburg)

Tsjechië:

Oostenrijk:

 • Verschillende regio’s in Tirol, Salzburgerland, Karinthië en citytrip Wenen.

Vaak gestelde vragen:

 • Al deze aanbiedingen worden begeleid door De Wandelkrant. Wij streven 100% voor +90% tevredenheid bij de groepen die we begeleiden. Hier slagen we ook steevast in. Onze volledig anonieme enquêtes bewijzen dit. Daar zijn we dan ook terecht fier op.
 • Een foto zegt meer dan duizend woorden. Een vaak gehoorde uitspraak. Op onze wandelkrant website kan je van onze voorgaande groepsreizen foto albums terugvinden.
 • Wie kan er met ons mee? Eenieder goed ter been is welkom. Wij verbreken geen Olympische records tijdens onze wandeluitstappen. Genieten is een kunst. En dat leer je bij ons.
 • Ik ben lid van een wandelclub, mag ik ook mee? Natuurlijk, vele van onze medereizigers zijn lid van een of andere wandelclub. Niet alle clubs plannen nog wandelvakanties, dus je bent zeker welkom. Getuige hiervan de vele wederkerende wandelaars van wandelclubs en wandelclubs zelf die ons vragen om voor hun club een pakket uit te werken.
 • Ik ben geen lid van een wandelclub, mag ik ook mee? Natuurlijk, hoe meer zielen, hoe meer vreugd. We vragen wel een degelijke wandeluitrusting mee te brengen.
 • Kan ik deze wandeltochten wel aan? Jawel, eenieder goed ter been kan dit aan. We lassen regelmatig pauzes in en we vertrekken niet meteen als de laatsten terug aansluiten. We nemen rustig de tijd om te genieten van regionale producten in een alm of hut en van het landschap rondom ons. Het is vakantie, jouw vakantie!