39ste Kattenbosserheidetocht

Donderdag 2 september 2021

Deze wandeltocht start dit jaar vanuit de ruime feestzaal Den Horst in Lommel Gelderhorsten en doorklieft het Kattenbos met zijn bloeiende heidevlaktes, de bakermat van het wandelen in de groene natuurstad Lommel.

Vertrekkend vanuit zaal Den Horst dwalen we in 3 wandellussen over de Kattenbosserheide.

Een eerste lus, 10 en 6 km, loopt uiteraard richting Kattenbosserheide , de Leyssensmolen en de vlechtwerken van natuurkunstenaar Wil Beckers om dan weer terug via de Kattenbosserheide de startzaal op te zoeken.
De tweede lus, 8 en 5 km, gaat naar de Duitse militaire begraafplaats (met 40.000 gesneuvelden uit beide wereldoorlogen), de bossen rondom het Blauwe Meer en de vroegere Fordtestbanen om eveneens langs de rand van de Kattenbosserheide zaal Den Horst weer te bereiken.
Een derde lus, voor minder mobiele wandelaars, trekt over 5 km in de richting van het Kempisch Kanaal.

Voor de langere afstanden kunt u deze routes onbeperkt combineren tot 23 km.

 

Praktische info:

Vertrekuur: Van 7 tot 15 uur
Afstanden: 5 – 8 – 10 – 13 – 18 – 23 km
Locatie: Feestzaal Den Horst
Gelderhorsten 146
3920 Lommel Gelderhorsten

Bewegwijzering: Naar de startplaats toe, op de invalswegen naar Lommel en vanaf de N71 (ring rond Lommel-Centrum), is er bewegwijzering voorzien door middel van borden met als opschrift “WANDELTOCHT”.
Voor wie met het openbaar vervoer komt, Lijnbus 58 Hasselt-Lommel, (met haltes aan treinstations Lommel en Leopoldsburg) stopt aan de halte “Gelderhorsten” in Kerkhoven op circa 1,5 km van de startzaal.

 

Foto album

bekijk hier de laatste editie van 2019