3 daagse Odenwald 06-04-2012

3-daagse Odenwald

Vrijdag 6 april 2012

Dagwandeling 700 jaar Reichelsheim + extra kilometers

Vandaag maken we een dagwandeling. Na het ontbijt maken we nog snel een picknik gereed, want het is vandaag Karfreitag, een feestdag in Duitsland. We vertrekken vanaf ons hotel richting Reichelsheim via een lokale weg om zo aan te sluiten met de wandelweg 700 jaar Reichelsheim die we vanaf dan verder volgen. Bijna op het einde van de lus bij het meest noordelijke punt boven Frankisch-Crumbach maken we er een eigen versie van door niet terug te keren via Rodenstein – daar waren we gisteren al – maar volgen vanaf dan een fietsroute door de bossen heen. Nadien verlaten we ook deze fietsroute en slaan we een wandelweg in richting Frankisch-Crumbach tot in het dorp.

De gehele dag was het droog, maar het zonnetje wou niet echt uitkomen. Ideaal wandelweer met een mystieke mistige sfeer voor het beeldmateriaal. Bij aankomst in het dorp kwam de zon er pas goed door en haalden we toch nog 15 graden achteraf die dag. Na een pauze in de stube ging de een zwemmen, de ander naar de sauna. We hadden de dag ervoor al een tafel gereserveerd bij de nieuwe Heks van de Heksenstube. Om 19u15 waren we present, een klein uur later stond de Hexenpfanne eindelijk voor ons op tafel. Het was even lang wachten, maar het was wel de moeite waard. Blijkbaar was er iets scheef gelopen in de keuken. Nadien gaan we vroeg slapen, om de dag erop naar huis te keren. Koning voetbal heerst in Genk… vandaar dat we om 15u al terug in ons eigen Limburg staan.

De track (spoorlog) zie je hieronder staan, samen met de foto’s.

Het opgepoetste GPS Spoor ( Track ) met Waypoints kan je hier gratis op De Wandelkrant als een zip bestand downloaden!

{gallery id=120406 rows=1 cols=10 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}120406{/gallery}

Afstand: 20.7 km – Hoogteverschil: 310 m – Tijd inclusief rust: 6h14

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/700-jaar-reichelsheim.kml’}