25e Herfstwandeltocht

25ste Herfstwandeltocht Harmonie St. Caecilia in Nederland

Op zondag 30 oktober aanstaande organiseert het wandelcomité van de Koninklijke Harmonie St. Caecilia Beek haar alom bekende “ Herfstwandeltocht “ voor de 25e keer.

Ook De Wandelkrant was er aanwezig voor de 18 km. Het verslag inclusief foto’s kan je bekijken op de Marching tab van De Wandelkrant!

Startplaats is, als vanouds, het Scoutinggebouw “Ooshaka” aan de Molenberg te Beek.

Volgens traditie is deze tocht altijd op de laatste zondag van oktober. De weg naar het startlokaal wordt duidelijk aangegeven met borden “wandeltocht”. Op ca. 100 meter van het inschrijflokaal is er ruime parkeergelegenheid.

Wandelaars kunnen kiezen uit de volgende afstanden: 6 – 12 – 18 en 25 km. De routes, welke over goed begaanbare veldwegen, holle wegen en bospaden gaan, zijn met pijlen duidelijk gemarkeerd.

Het prachtige parcours, dat dit jaar wederom is vernieuwd, voert de wandelaars door de schitterende omgeving van Beek, en komen in de schilderachtige dorpskernen van Beek, Catsop, Geulle, Bunde en Moorveld en laat de wandelaars genieten van de prachtige herfstkleuren. Tijdens de wandeling komt men ook langs beschermde natuurmonumenten en kan men genieten van de schitterende vergezichten in ons mooie Limburgse landschap. Dit alles completeert deze prachtige tocht.

Op 2 mooi gelegen plaatsen, temidden van de prachtige natuur, zijn twee controle – c.q. rustplaatsen ingericht, voorzien van toiletgelegenheid, waar u een pauze kunt inlassen en tegen sympathieke prijzen de inwendige mens kunt versterken. Tevens kunt u op de gezellige start en finishplaats “Ooshaka” een natje en een droogje tot u nemen, en bij rustige achtergrond muziek, uw wandelervaringen uitwisselen met uw medewandelaars.

Men kan starten op de 18 en 25 km. tussen 7.30 uur en 12.00 uur en op de 6 en 12 km. tussen 7.30 uur en 14.00 uur. De finish sluit om 17.30 uur. Rest nog te vermelden dat de wandeltocht onder alle weersomstandigheden zal doorgaan en dat bij inschrijving een sticker verkrijgbaar is, en bij terugkomst het I.V.V. stempel voor alle afstanden beschikbaar is. Iedereen kan aan deze prachtige wandeltocht deelnemen.

{valaddthis}type=button|button_type=default{/valaddthis}