140521

2014-05-21 Brustem (B Limburg)

140521

Brustem

Limburg, België

Woensdag 21 mei 2014

Organisatie: SAFF Day 2014

Afstand: 10.2 km

Waardering:NVTvoetjes

Woensdag 21 mei was de Wandelkrant ook aanwezig op de SAFF Day 2014 met als vertrekplaats Brustum. Gezien we niet de gehele dag hadden om te wandelen, hebben we slechts de lus van 10 km gemaakt vanaf de controlepost te Groot-Gelmen. Na de lus werd de innerlijke mens versterkt met een heerlijke verse tomatensoep en ovenverse pistolets met kaas en hesp. Nadien reden we naar de startzaal te Brustem. Hier maakten we ook nog enkele foto’s en kwamen we verschillende bekenden tegen.

Gezien de Wandelkrant deze actie steunt (alle winst gaat naar het goede doel!!!) en we slechts een stukje van het parcours afgewandelt hebben, gaan we ook geen waardering geven, dat zou partijdig zijn, maar geloof me dat het een zeer goede organisatie was (Proficiat Rudy en team!) en we genoten hebben van het stukje parcours wat we afgelegd hebben, zoals je kan zien aan de foto’s hieronder.

 1280 wandelaars waren er vandaag aanwezig om dit te staven. Een jaar hard werken wordt dan uiteindelijk goed beloond. Ook de weergoden waren ons goed gezind. Op een spatje regen na van enkele minuutjes was het een aangenaam wandelweertje.

In de herfst editie van de wandelkrant komen we terug op dit jaarlijks wederkerend evenement. Wie weet mogen ze in 2015 wel enkele bussen verwachten? Met een middagmaal aan €6 en inschrijving aan €1 inklusief sticker, een goed bepijlde wandeling en de mogelijkheid om militair materiaal van kortbij te mogen zien, maakt dit zeker een mooie doordeweekse uitstap van. Er was ook randanimatie voorzien te Brustem, en daarbij duid ik niet op de vele etablissementen gelegen hier op de baan. Voorts liggen Sint-Truiden en Tongeren links en rechts van Brustem, ideaal om een ommetje te maken bij de retour naar huis voor een kort stadsbezoek.

{gallery id=140521 rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}140521{/gallery}

De opgepoetste GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

Afstand: 10.2 km – Tijd inclusief rust: 2u30

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/140521.kml’}