140504

2014-05-04 Borgloon (B Limburg)

140504

Borgloon

Limburg, België

Zondag 4 mei 2014

Organisatie: De Wandelaar

Afstand: 12.2 km

Waardering:NVTvoetjes

Zondag 4 mei had “De Wandelaar” zijn tweede tocht van het jaar. Ditmaal te Borgloon. De wandeling is grotendeels op basis van een bestaand parcours gemaakt met enkele kleine wijzigingen. De gele kruisjes zijn dan ook onze metgezel voor het grootste gedeelte van de tocht.

Om 10u30 was er de samenkomst aan het kerkplein te Borgloon, op parking 9. Hierrond zijn voldoende afspanningen voorzien om wakker te worden met een geurend kopje koffie of thee. Om 11u was iedereen dan ook klaar voor het startschot. Of was het het fluitsignaal van Bennet? Inderdaad… Via het kattesteegje dalen we naar beneden waarbij we nog een kasteeltuin passeren en een kleine wijngaard. Via een koker steken we onder de hoofdweg Tongeren – Sint-Truiden door, om zo meteen tussen de boomgaarden te belanden. We krijgen afwisselend onverharde paadjes, kassei, beton en asfalt onder onze voeten geschoven op een licht heuvelend parcours met mooie zichten.

Zo maken we een halte aan het panoramapunt (zie markering op de kaart hieronder) voor een groepsfoto. Het is prachtig weer, het zonnetje schijnt niet te hard, af en toe is er nog een fris briesje, maar niet meer die ijskoude wind van zaterdag.

Vlak voor onze picknick in de boomgaarden paseren ons een 16 tal koetsen. De een al ouder als de andere, met koetsiers in kledij van welleer. Mooi!

Picknicken in open lucht, dat smaakt. Na deze eetpauze wandelen we verder richting Grootloon, waar we ook het historisch kerkje bezoeken. Opvallend is de zwarte Maria en een Russisch schilderij. Bij binnenkomst maak je nog een geluidspectakel mee, helemaal gratis.

Via het kunstwerk “Twijfelgrens” wandelen we verder naar de “Doorkijkkerk”, een ander kunstwerk. En zo belanden we vrij snel terug aan onze koker, om de hoofdweg veilig te overbruggen naar Parking 9 toe, waar we eerst met zijn allen nog samen een drankje nutiggen. De volgende tocht van De Wandelaar is op zondag 29 juni: de Kempenbroekwandeling regio Stramproy, Bocholt & Bree. Een wandeling van 14.7km met vertrek in groep te Nieuw Vosseven om 11u. Samenkomst vanaf 10u30.

{gallery id=140504 rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}140504{/gallery}

De opgepoetste GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

Afstand: 12.2 km – Tijd inclusief rust: 4u09 – Hoogteverschil: Start: 130 m – Diepste punt: 60 m

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/140504.kml’}