140427

2014-04-27 Borgloon (B Limburg)

140427

Borgloon

Limburg, België

Zondag 27 april 2014

Organisatie: Loonse Tsjaffeleers

Afstand: 18 km

Waardering:5voetjes

Zondag 27 april waren we te Borgloon met onze gloednieuwe vers van de pers zijnde “Lente en Zomer” editie van de “Wandelkrant”.

Vanaf de startzaal, een scholencomplex aan de Tongersesteenweg, wandelen we noordwaarts naar het “Fruitstreekmuseum” toe, eerst langs een rustige wijkstraat, nadien in het veld. Ter hoogte van de veiling steken we de weg over, nu goed afdalend richting het klooster van Colen in Kerniel. Hier staat een houten kunstwerk waar we even halt aan houden. De Limburgse GR afdeling is hier net ook aanwezig, tijd voor een groepsfoto dan maar.

Nadien volgt een heel stuk door fruitvelden. Tot het tijd is om richting pauze te trekken in het centrum. De catering is er voortreffelijk. Na een hapje en natje treken we nu zuidwaarts verder richting Hendrieken, rond het kasteel om.

Een eindje verder bevinden we ons op de route van de Haspengouwse autoroute. Een bende motards trekt ons gezapig voorbij. Hier geraken we in gesprek met een Brugs koppel.

Om de cirkel rond te maken gaat het laatste stuk oostwaarts langs boomgaarden en velden. We paseren nog een mooi uitkijkpunt met kunstzinnige ijzeren banken aan de Romeinse kassei, een eeuwenoude straat. Net ervoor komen we in contact met een bende Noord-Brabantse meiden die me weten te vertellen dat de Brabantse nachten lang zijn… Ze poseren ook even samen op de foto. Iets verderop zien we al de rand van het centrum opduiken en zo ook onze eindbestemming.

De bloesems waren dit jaar heel vroeg, maar het was een landschappelijke mooie tocht. Welliswaar niet volledig onverhard, maar na 18 km stappen waren mijn voeten nog monter en fris. Dus dat viel mee.

 Bij de aankomst treffen we terug het Brugs koppel aan, de wandelkrant lezend. Ze vragen me als ik het hotel Le fief de Liboichant ken? (waar je een wandelarrangement kan winnen met de Lees en Win wedstrijd). Natuurlijk, maar zij ook, ze gaan er elk jaar in de herfst naar toe tijdens een culinair weekend. Dat treft! Hoe klein de wereld soms is…

{gallery id=140427 rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}140427{/gallery}

De opgepoetste GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

Afstand: 17.6 km – Tijd inclusief rust: 4u42 – Hoogteverschil: 2x 50 meter en 1x 20 m – Start: 120 m – Diepste punt: 55 m

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/140427.kml’}