140316

2014-03-16 Duinengordel Itterdal (B Limburg)

140316

Duinengordel Itterdal

Limburg, België

Zondag 16 maart 2013

Organisatie: De Wandelaar

Afstand: 11,3 km

Waardering:NVTvoetjes

Zondag 13 maart was De Wandelkrant te Meeuwen-Gruitrode in het Belgische Limburg op de eigen tocht van De Wandelaar, vandaar dat we geen waardering plaatsen, want wie zijn wij om ons zelf zomaar punten te gaan geven! De deelnemers waren wel allemaal zeer tevreden over het grotendeels onverhard parcours en de fijne plaatselijke horeca.

Na samenkomst in het www.orshof.be (vast verdeelpunt van De Wandelkrant) vertrokken we in groep met 15 wandelaars richting Opitter. Vanaf het Orshof kan je tal van wandelingen maken. Vlakbij staat er een infobord buiten, maar best koop je even een wandelkaart in het Orshof of download je hieronder onze eigen GPS Track.

Via onverharde boswegen en veldwegen wandelen we vanaf het Orshof richting Opitter centrum. Nabij het centrum aangekomen, wandelen we een 100 meter over straat om vlak erna links richting kasteelpark in te slaan, waar we een ommetje maken. Via de hoofdweg aan de kerk komen we zo aan onze rustpost. Onze pauze houden we in het Brouwershof te Opitter neven de brouwerij, in het centrum, waar ook een standbeeld staat ter ere van Kim Clijsters, onze tennis heldin. We nemen goed een uur de tijd om van de uitstekende keuken te genieten. Voor 3.5 euro krijg je hier een grote kom verse tomatensoep met 2 terlij brood en boter. Het is bijna een dubbele portie van wat je op een gewone wandeltocht met eigen katering krijgt, dus dat valt best mee voor zijn prijs.

Na onze innerlijke versterking wandelen we terug naar het kasteelpark, ditmaal richting Pollismolen. Hier zit nog een streepje verhard bij, maar vanaf dan is het terug allemaal bijna onverhard tot aan de finish, het Orshof, waar we in de mooie veranda genieten van het warme zonnetje met een fris getapt speciaal biertje van deze streek. Ook mochten we weer enkele nieuwe leden noteren bij ons klein maar gezellig wandelclubje, “De Wandelaar”.

Onderstaand fotoalbum bevat beelden van onze verkenning enkele weken terug, en achteraan nog foto’s van onze groep van gisteren.

{gallery id=140316 rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}140316{/gallery}

Afstand: 11.3 km – Tijd inclusief rust: 4u – Hoogteverschil: 30m

De opgepoetste GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

Afstand: 11.3 km – Tijd exclusief pauze: 3u36 – Hoogteverschil: 30m

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/140316.kml’}