140223

2014-02-23 Brecht (B Antwerpen)

140223

Brecht

Antwerpen, België

Zondag 23 februari 2014

Organisatie: St Michielstappers Brecht

Afstand: 18,1 km

Waardering:NVTvoetjes

Zondag 23 februari was De Wandelkrant op de Nationale wandeldag VWF Antwerpen te Brecht.

In totaal waren er 6687 wandelaars. Ook waren er 38 bussen in totaal die wandelaars van heinde en ver naar Brecht brachten. Opvallend waren er ook heel veel Aktivia wandelaars hier aanwezig.

Bij aankomst werd je goed begeleid naar een vrije parkeerplaats door de vele parkeerwachters. Bij het intreden van de tent, vlak voor de zaal opgezet om wat extra plaats te voorzien achteraf, en al hun sponsors (waaronder de Wandelkrant) een plaatsje te voorzien, kon je zo dwars door het café, naar de zaal toe. Omdat we zelf deze wandeling mee gepromoot hebben, geven we ook geen waardering, maar uit de vele reacties te lezen via de sociale media en te horen bij de mensen zelf, mogen we ervan uitgaan dat de missie zeer geslaagd was!

We kozen voor de 18 km vanwege koning voetbal later op de dag. En zo konden we ook nog wat promowerk verichten na de wandeltocht. Het parcours was zeer afwisselend en bracht je naar enkele mooie natuurplekjes, waarbij het onverhard soms wel echt modderig overkwam, maar dat nemen we er met de glimlach bij. Liever dat, dan 18 km beton. Dat kan je ook in de stad gaan wandelen…

Er waren ook 2 thema wandelingen voorzien, eentje voor de allerkleinsten, met Suske en Wiske in de hoofdrol, en eentje in teken van de oorlogen die zich hier hebben afgespeeld, in de frontlinie van Antwerpen.

Er waren verschillende rustposten voorzien, en verdeeld naargelang de afstand. Niet tegen staande dat was het soms wel erg druk en zoeken naar een plaatsje bij momenten, het gevolg van de grote opkomst, die je als organisatie enkel mag verhopen, maar pas achteraf ten volle kent an afloop van het evenement. En dat er een puike organisatie achter stond, zag je in het zenuwcentrum, het kleine zaaltje neven het café met een groot bord erop: enkel toegang voor bevoegden. En zo hoort het ook.

Geniet verder van het verslag met als slot volgende foto’s:

{gallery id=140223 rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}140223{/gallery}

De opgepoetste GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

Afstand: 18,1 km – Tijd inclusief rust: 4u12 – Hoogteverschil: nihil

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/140223.kml’}