140219

2014-02-19 Gulpen (NL Limburg)

140219

Gulpen

Limburg, Nederland

Woensdag 19 februari 2014

Organisatie: wsv De Veldlopers

Afstand: 15 km

Waardering:6voetjes

Woensdag 19 februari was De Wandelkrant op de eerste editie van de Midweekwandeltochten van De Veldlopers te Gulpen in het Gerendal voor het jaar 2014. Ook in 2011 waren we al eens afgestapt midden in de week naar Gulpen, en net als nu, was het weer raak met 6 voetjes.

Via het lokaal beekje wandelen we richting Eys, via Cartils en de Eyserbeek verderop links van ons over de Piepertbroekweg, de Eyserbeek dwarsend naar het piepkleine gehucht Piepert toe, zo klimmend naar de Eyserbosschen en links afslaand en dalend over de Dikkebuiksweg, waar nog de restanten staan van een oude Kalkoven langs de weg. Zo naderen we onze eerste controlepost, een echt bruin café, te Wijlre. Carnaval is hier koning, dat merk je aan de versieringen binnen het café.

Ondertussen kunnen we wat opdrogen, want we hebben de hele tijd een druilregen gehad, dat kruipt na een tijd toch in de kleren. Na een hapje en een natje stappen we weer verder. Via de brouwerij Brand en de oude watermolen, zo terug naar Gulpen. In Gulpen aangekomen besluiten we om de weinige tijd die ons nog rest meteen door te stappen en de lus van 5 km af te werken.

We klimmen omhoog met Gulpen achter ons latend via een veldpad. Boven op hoogte aangekomen wandelen we voorbij een camping en campeerboerderij over een verharde weg. Er zal weinig alternatief zijn, gezien de vele regenachtige dagen. Na de boerderij slaan we terug lekker onverhard in, dalend door een bos. Crapoel laten we links liggen, maar Vakantiewoningen ’t Ijsvogeltje (uitgebaat door Annie, een oud Excel-2 cursiste van mij) zien we nog net liggen in de verte als we naar kasteel Neubourg toe wandelen. Waar doet die naam van het kasteel mij toch aan denken, allez, het ligt zo op het puntje van mijn tong 😉

 Omdat het nu al vrij laat is, en we de organisatie van de Kennedy-Mars Sittard op weg naar huis nog gaan bevooraden met wandelkranten voor hun evenement op 19 april, vertrekken we meteen verder, helemaal te vree. Een echte aanrader die midweekwandeltochten, elke keer wat anders, en goed doenbaar voor iedereen, met veel afwisseling.

{gallery id=140219 rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}140219{/gallery}

De opgepoetste GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

Afstand: 15 km – Tijd inclusief rust: 4u27 – Hoogteverschil: enkele keren 100m

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/140219.kml’}