131229

2013-12-29 Hechtel (B Limburg)

131229

Hechtel

Limburg, België

Zondag 29 december 2013

Organisatie: Anjertrippers

Afstand: 18,6 km

Waardering:5voetjes

Zondag 29 december was De Wandelkrant te Hechtel in het Belgische Limburg.

De organisatie beloofde ons voor deze wintertocht een bosrijk en grotendeels onverhard parcours door De Brand en het Militair Gebied. Het eerste stuk was afwisselend, maar zeker niet grotendeels onverhard. Gelukkig keert het tij volledig bij de lus: puur natuur van iets na het begin tot bijna op het eind. Ook het laatste stuk was bijna volledig onverhard en puur natuur. Al bij al geven we slechts vijf voetjes weg, vanwege het iets mindere eerste stuk, maar vooral vanwege de veels te kleine controlepost waar alle afstanden (buiten de 4 en 5 km die geen controlepost aandoen) een of tweemaal toekwamen. Bovendien was de soep al heel snel op. En die had ons zeker gesmaakt bij dit zonnig, droog maar koud weer. 2319 wandelaars genoten van een mooie wandeldag vandaag, dat staat zeker vast.

Voor de “Herfst” editie van de Wandelkrant was dit de allerlaatste bedeling. Alle 13.000 exemplaren zijn nu de deur uit. Maar niet getreurd, vanaf 18 januari kan je de gloednieuwe “Winter” editie verkrijgen en dit op de Fiets en Wandebeurs te Mechelen waar ruim 16.000 fiets en wandelliefhebbers worden verwacht op één weekend.

Op kerstdag, 25 dec 2013, hebben we genoten van een vijf voetjes wandeling in het Limburgse Kaulille. Een lusje van 9 km en nog een van 10 km. Omdat het kerstmis is en mij een overheerlijke kaas en wijn avond wacht hebben we die dag enkel gewandeld en genoten, met als gevolg dat we op die tocht geen foto’s gemaakt hebben, en bijgevolg ook geen GPS Track hebben gemaakt. Wel willen we even opmerken dat de opgegeven afstanden te Kaulille een beetje “ruim” waren genomen. Het zal een goede 17km geweest zijn, maar zeker niet 19km.

{gallery id=131229 rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}131229{/gallery}

De opgepoetste GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

Afstand: 18.6 km – Tijd inclusief rust: 4u25 – Hoogteverschil: 20m

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/131229.kml’}