131201

2013-12-01 Roosteren (NL Limburg)

131201

Roosteren

Limburg, Nederland

Zondag 1 december 2013

Organisatie: De Wandelaar

Afstand: 10,7 km

Waardering:NVTvoetjes

Zondag 1 december was De Wandelkrant te Roosteren in het Nederlandse Limburg.

Na het samenkomen bij Hotel Roosterhoeve vertrokken we in groep met 20 wandelaars richting Julianakanaal via een doodlopende straat en dwars tussen een hoeve door. Eenmaal de hoofdweg overgestoken begeven we ons op modderig terrein. We wandelen niet alleen, een kudde koeien loopt naast ons op. Tegen het kanaal aan stopt de weide en kijken wij naar de koeien en zij naar ons. Wat zouden ze denken, die beesten?

We gaan pas iets verderop het jaagpad op neven het kanaal, aan de brug van Roosteren. Een eind verder dalen we weer af, om via een mooie dreef richting controlepost te gaan: In de keet. We worden warm ontvangen. Even is er paniek in de zaak, want zo een grote opkomst was niet gemeld geweest. De koffie wordt mooi opgediend met een heerlijke toet slagroom erbij en pepernoten. Enkelen proberen het plaatselijke streekbier, een huisgemaakte knoflooksoep of warme broodjes. Het smaakt eenieder goed. Degenen die zelf hun bokes bijhadden (ook met Nazareth kaas 😉 ) mochten deze ook in de zaak opeten. Dat was prettig geregeld!

Na de pauze vertrekken we onder begeleiding van het zonnetje richting Maas. Vanaf hier verloopt het parcours volledig onverhard. Het is wel opletten naar de vele koeievlaaien die hier in aanbieding op de weide prijken.

Aan de brug van Maaseik lezen we even het gedicht over de Maas (zie foto in het onderstaande foto album!). Zo belanden we in het andere gebied: dit van de Koninkpaarden. Ze grazen echter een eind verderop. Op het einde komen we terug aan op de straat van Hotel Roosterhoeve. De parking staat er nu boenkvol, er zijn verschillende feesten aan de gang. We worden naar de achterste ruimte geleid aan het tuinterras. We ploffen nog even neer voor een babbel bij een drankje. Kwart na drie nemen we afscheid van elkander. Het was een gezellige, ontspannende wandeling. Bedankt Bennet voor het initiatief en uitwerking van A tot Z!

Vanaf Hotel Roosterhoeve (vast verdeelpunt van De Wandelkrant) kan je tal van wandelingen maken. Vlakbij staat er een infobord buiten, maar best koop je even een wandelkaart in het hotel. Meer info op: www.roosterhoeve.nl

Onze pauze hadden we In de Keet. Ook hier kan je terecht voor een wandelkrant. Je kan er tevens routes bekomen in lengte variërend van 2 tot 16 km! Proef er zeker eens de Kronkelaer, hun eigen biertje. Drink met mate en met maten.

{gallery id=131201 rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}131201{/gallery}

131201route

Afstand: 10.7 km – Tijd inclusief rust: 5u15 – Hoogteverschil: 8m