131103

2013-11-09 Kasterlee (B Antwerpen)

131103

Kasterlee

Antwerpen, België

Zaterdag 9 november 2013

Organisatie: De Pompoenstappers

Afstand: 15,4 km

Waardering:6voetjes

Zaterdag 9 november was De Wandelkrant te Kasterlee voor de Duivelskuilwandeling van De Pompoenstappers.

Startlokaal was het Sancta Maria Instituut. Er was een ruime parking voorzien rondom en in het domein. Daar het al tegen twaalven was toen we er arriveerden genoten we eerst van een heerlijke pompoensoep in de eetzaal van de school. Vlak na het buitengaan wandelden we zo de bossen in. Via een bouwwerf aan de Hoge Mouw (ondertunneling van een nieuwe expresweg doorheen een natuurgebied, zie foto’s) midden in de bossen ging het zo verder, tot we een regionale weg moesten oversteken. We wandelden zo terug de mooie met herfstkleuren getooide bossen in, langs een beekje op, via een kamp, tot we een eind verderop terug dezelfde weg mogen oversteken, opnieuw de bossen in.

De 15km maakte hierin dadelijk een grote bocht, rakelings met de weg naar Lichtaart toe, waar de eerste pauze in een zeer verzorgde en nieuwe zaal plaats had, het Ligahof. Na een warme choco en onze bokes kunnen we er weer tegen. Even wandelen we over dezelfde weg terug richting kerk, waar we iets verderop rechts afslaan, en nog wat verderop door een zeer donker dennenbos in worden geloodst dat vrij snel overgaat in gemengd loofbos. Opnieuw volgt een kleurrijk schouwspel, tot aan de tweede controlepost, een boerderijhal, die we niet aandoen, vanwege een opzettende dreigende lucht. Nadien volgt opnieuw … bos. Niet zomaar een bos, maar het koningsbos, met de duivelskuil, en een prachtige en statige beukendreef. Stilaan naderen we het einde van de wandeling, maar niet zonder het kabouterpad aan te doen tegenover de school, waar vele jonge gezinnen met hun kleine kids aan het wandelen zijn. Op het einde komen we zo aan onze auto aan, vlakbij de school. We springen nog even binnen in de zaal, om nadien nog eens langs Reizen De Kiezel in Meerhout te gaan, die vandaag hun openingsweekend hebben. Hier kan je nu ook onze wandelvakantie naar Zuid-Bohemen boeken. Vol lof vertelden we er over onze wandeling van Kasterlee, en zagen er ook nog enkele wandelaars die hier ook binnensprongen.

{gallery id=131109 rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}131109{/gallery}

De opgepoetste GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

Afstand: 15.4 km – Tijd inclusief rust: 3u40′ – Hoogteverschil: 25m

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/131109.kml’}