131103

2013-11-03 Ransdaal (NL Limburg)

131103

Ransdaal

Limburg, Nederland

Zondag 3 november 2013

Organisatie: Wandelvrienden Ransdaal

Afstand: 15 km

Waardering:5 voetjes

Zondag 3 november was De Wandelkrant te Ransdaal voor hun Herfsttocht.

In de startzaal kwam ik nog een oude bekende tegen, Josje, van St Odiliënberg. Ook steeds mooi om daar te gaan wandelen … Na de twijfel over 15 of 20 km, koos ik maar de 15 km, vanwege het voorspelde slechte weer in de namiddag, en het was al kwart na elf toen ik vertrok. Het eerste stuk was ietsje minder, maar al snel volgde de nodige modder op de paadjes. De eerste afstand was dan ook vrij snel om. In Ubachs kon ik een kijkje nemen in de kerk, tot aan het glazen raam. Even de ISO waarde verhogen, dat helpt. Op de rust was men net door de portie soep, maar deze werd aangevuld beloofde men mij, vandaar dat ik doorwandelde zonder pauze, met de boterhammen in mijn hand voor de lus van een 5 km. Onderweg kom ik nog aan de praat met Maaseikenaars. Ze twijfelden om een pad in te draaien omdat verderweg wandelaars waren, maar dat was een gegidste groep. Dus toch maar lekker rechtdoor. Een mooi stukje natuur, langs holle wegen en weiden met grazende schapen. Tot bijna aan de snelweg, waar je praktisch haaks werd teruggestuurd naar de controlezaal, maar wel ietsje bergop. Daar aangekomen was de soep heet en gereed. Dat smaakte, zo een erwtensnert met worst. Ook hier kom ik weer enkele bekenden tegen. Nu kwam het laatste stuk, weeral een goede 5 km. De lucht begint donker te kleuren en vrij snel vallen al de eerste druppels. De camera wordt even snel opgeborgen. Een paar honder meters verder is het weer ietsje beter, de kap van mijn jas gaat er terug af, en de camera wordt opnieuw uitgehaald. Net als ik enkele foto’s maak stapt er een charmante dame voorbij. Hé, die ken ik toch, en even later valt mijn 5 eurocent. Het is Karin, die ik ooit samen met haar vriendin gefotografeerd heb op een wandeling ook hier in Ransdaal al lezend in De Wandelkrant op een bankje. Een paar honderd meter verder haal ik haar terug in, en inderdaad, ze is het. Zo geraken we aan de praat, terwijl we nog enkele buitjes en windvlagen over ons heen krijgen de laatse twee kilometers. Op het eind nemen we afscheid. Tot een volgende keer en beterschap aan je wandelmaatje!

{gallery id=131103 rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}131103{/gallery}

De opgepoetste GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

Afstand: 15.5 km – Tijd inclusief rust: 4u02′ – Hoogteverschil: 85m

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/131103.kml’}