130929

2013-09-29 Margraten (NL Limburg)

130929

Margraten

Limburg, Nederland

Zondag 29 september 2013

Organisatie: WVT’93 Termaar

Afstand: 15 km

Waardering:5 voetjes

Zondag 29 september was De Wandelkrant te Margraten. We hadden net nog een plaatsje voor onze heilige koe vlak aan de startzaal. Na de inschrijving trokken we op pad voor de 15 km. Via de rustige straat wandelden we richting hoofdweg waar we deze ovrstaken naar de tegenoverliggende velden. In het begin van de straat lagen nog enkele huizen en boerderijen, maar al snel kregen we een veldlandschap voor onze voeten gesmeten. De kleinere afstand mocht al iets sneller proeven van een holle weg, wij mochten rechtdoor, maar even later werden we dan beloond met een kleine klim met een mooi uitzicht. Onderweg kwamen we aan de praat met een NL koppel uit de buurt. Dit tot aan de eerste controle post, een leeggehaalde schuur van een landbouwer. Er was keuze uit stevige erwtensoep of tomatensoep van het bekende NL merk. En ze smaakte, al kwam ze uit blik. Na de pauze ging het eerst bergaf langs een geasfalteerde weg waar wel wat toeristisch verkeer op was, zoals van een motobicyclette groep. Onderaan mochten we weer lekker onverhard tussen de velden lopen, langs de koeien en de mais en zo verderop langs de fruit plantages. Nadien volgt terug een stukje plaatselijke weg tussen de velden, naar de tweede controlepost. Die slaan we over. We wandelen het dorp verder uit, langs enkele mooie boerderijen, terug wat klimmend langs een weg op. Halverwege de klim mogen we terug afslaan naar onverharde paden waarbij we rakelings neven het Amerikaans militair kerkhof wandelen. Tijdens een vorige tocht bij deze club (Lammerentocht van 1 maart 2009) hebben we op de terugweg even een bezoek gebracht hieraan. Foto’s hiervan zie je op het einde staan van volgend fotowandelverslag: www.wandelkrant.be/marching/57-2009-03-01-margraten-nl-limburg

Op het eind van het kerkhof ontwaren we in de verte al de kerk van Margraten. Hier staan ook plaatjes van www.hetrodepad.nl Via rustige paden gaat het achterom tot aan de hoofdweg, waar we oversteken en terug bij de start aankomen. We hadden weer een mooie wandeldag! Tot de volgende!

 

{gallery id=margraten rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}130929{/gallery}

De opgepoetste GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

Afstand: 15 km – Tijd inclusief rust: 3u41′ – Hoogtemeters: circa 50m

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/130929.kml’}