130922

2013-09-22 Lint (B Antwerpen)

130922

Lint

Antwerpen, België

Zondag 22 september 2013

Organisatie: De Dauwstappers

Afstand: 15,6 km

Waardering:4 voetjes

Zondag 22 september was De Wandelkrant te Lint voor de Najaarstocht van De Dauwstappers. Vertrekzaal was het KTA gebouw in Lint, parkeren kon in de aanliggende straten. We kozen er voor de 15km, alhoewel de 10km waarschijnlijk iets meer natuur te bieden heeft. Via enkele wijkstraten en rustige landelijke wegen geraken we eindelijk midden in het groen, in het sportpart Hove, onderdeel van het Landschapspark Zuidrand. We wandelen er voorbij het kasteel en zo verder in het aanliggende park. Spijtig dat hier en daar de info van de infobordjes weg is. Nadien wandelen we via een wijk verder en slaan enkele straten verder af waar we  parallel aan de spoorlijn verder wandelen. Via een tweede strook natuur naderen we zo stilletjes aan de controlezaal, de eetzaal van een school. Om 13u15 is de soep al op, dan nemen we maar een warme choco, met de vraag om één pakje choco poeder ook voor één tas te gebruiken, wat dan ook geschiedt. Na de controle wandelen we door een wijk verder, waar ook een dames wielerkoers plaats heeft. Via landelijke wegen gaat het verder door een nieuwe strook onverharde natuur. Via landelijke wegen gaat het zo verder en wandelen we parallel aan het spoor verder door een perengaard. Aan de Boskapel stoppen we even voor enkele foto’s te maken. Via het spoor en eroverheen geraken we opnieuw in een wijk, waarbij we dan uiteindelijk belanden aan de startzaal. Bij aankomst komen we verschillende wandelaars tegen in het bezit van een meegenomen Wandelkrant uit de startzaal. Dat verdient een foto.

Graag even uw aandacht voor het volgende: Op zondag 27 april 2014 is er de 24ste Internationale en Officiële poldertocht met als startplaats Zandvliet. Meer dan 80% van de tocht gaat door een 14ha groot natuurgebied, de Ruige Heide, en bossen (Stoppelbergen en Wildernissen) en is grensoverschrijdend. Er is ook een nieuwe startlokatie ten opzichte van vorige jaren, waardoor deze tocht echt een aanrader wordt en hopen dan ook op een score van 6 voetjes te geraken. Tot dan! Wij hebben deze tocht alvast in onze agenda genoteerd. U toch ook?

 

{gallery id=lint rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}130922{/gallery}

De opgepoetste GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

Afstand: 15.6 km – Tijd inclusief rust: 3u31′ – Hoogtemeters: nihil

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/130922.kml’}