130915

2013-09-15 Elsloo (NL Limburg)

130915

Elsloo

Limburg, Nederland

Zondag 15 september 2013

Organisatie: wc Maasgalm

Afstand: 16,6 km

Waardering:6 voetjes

Zondag 15 september was De Wandelkrant te Elsloo. Vanaf de afrit hingen er kleine bordjes die je naar de start begeleden. Daar de start een café in een wijk was, wist ik op voorhand wel dat het niet eenvoudig ging zijn om een plaatsje te bemachtigen voor mijn heilige koe, maar bij toeval was er net tegenover de start nog één plaats vrij. Na het neerleggen van de wandelkrant vertrokken we omstreeks 10u samen met Bennet en Linda voor de 16km. Rechts via de kerk om, trapjes omlaag, en over de inrit van het kasteel van Elsloo naar het achtergelegen park. Zo zaten we meteen in het groen. Vervolgens lopen we parallel aan de Maas en tussen de Maas en het treinspoor in een groen lint verder, maar wel een heuvelachtig lint. Op een plaats ging het trapvormig naar beneden, waar de meneer achter ons uitschoof, gelukkig niet al te erg. Op zeker moment hadden we ook een mooi panorama zicht op ons Belgenland. De eerste controle werd dan ook na een goed uurtje ontspannen wandelen in het vele groen vrij snel gehaald. Een stevige zelfgemaakte goelashsoep door de plaatselijke slager ging er dan ook goed in. Na deze eerste pauze maken we een grote lus, begeleid door enkele vliegtuigen van een naburige meeting. Hierbij passeren we een educatief centrum, Moerveld, waar naast enkele tenten, ook dieren vertoeven, zoals de Tamworth varkentjes. Via het Bunderbos, een hellingbos, gaat het zo verder. Even verderop lopen we terug samen met wandelaars die naar de eerste controle gaan. Tijdens de tweede rust doen we ons tegoed aan een Oud Bruin van 3.5 % Alc. gehalte. Niet te sterk, en toch verfrissend. Na de tweede pauze komen we in een opener landschap terecht met holle wegen en enkele heuveltjes om nog te verteren. Aan de ijsboerderij in Catsop maken we wederom een halt en doen we ons tegoed aan een portie ijs met een gratis vliegshow erbij. We bekijken even de kapel, en verlaten dan het dorp via veldwegen. Op de achtergrond zien we de luchthaven van Beek (Maastricht Airport) en een Boeing van Ryanair landen, terwijl we aan de praat geraken met een groep wandelaars die vertellen over hun goedkope vluchten naar Spanje vanaf deze plaats. Zo vallen we Elsloo terug binnen. Spijtig genoeg mochten we niet via Oud-Elsloo en het kerkwegeltje naar het startcafé wandelen, maar werden we omgeleid langs enkele straten, dit vanwege andere activiteiten, waarvoor begrip. We waren dan ook héél tevreden met het parcours en de katering. Daar er niet al te veel wandelaars waren was er toch nog genoeg parking gelegenheid in de lange straat voor het café mits een paar honderd meter extra wandelen. Maar wandelen is gezond, daar doen we het ook voor! En hier kon je tot 40km wandelen!

 

{gallery id=elsloo rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}130915{/gallery}

De opgepoetste GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

Afstand: 16.3 km – Tijd inclusief rust: 5u04′ – Hoogtemeters: 266m – Min.: 46m – Max.: 108m

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/130915.kml’}