130630

2013-06-30 Holsbeek (B Vlaams-Brabant)

Holsbeek

Vlaams-Brabant, België

Zondag 30 juni 2013

Organisatie: WSV Holsbeek

Afstand: 14.3 km

Waardering:5 voetjes

Bekijk ook het fotoalbum eens met één klik op onderstaande foto:

130630-HolsbeekZondag 30 juni was De Wandelkrant te Holsbeek, in het groene heuvelende Hageland. We wandelden er de 12 km, die in totaal 14,260m was.

Vorige week waren we in de groene Limburgse gemeente Zutendaal te gast, maar hier hebben we uitzonderlijk geen reportage van gemaakt. Op de valreep zijn we hier gaan wandelen, met maar enkele druppeltjes regen onderweg. Bij het terug naar huis rijden merkten we dat Genk goed zijn deel had gehad van de regen. We waren er net aan ontsnapt gedurende onze wandeling.

Vandaag was het eindelijk nog eens warm, een 23 graden, met momenten drukkend zwoel, en soms blies er ook een lekker verkoelend briesje. De organisatie mocht ruim 1900 wandelaars begroeten, en de organisatie was ook perfect. Parkeerwachters die de laatste open gaatjes opvulden, frisse Ice-Thee, lekkere soep, meer moet dat niet zijn.

Van bij de start geraakten we in het groen, maar vooraleer het onverhard onder de voeten kwam, waren we al een kwartier onderweg. Eerst mochten we door een kleine wijk wandelen, ik veronderstel dat er wel andere opties waren voor het parcours maar gezien de staat van het onverhard zullen bepaalde stukken gewoonweg geen optie geweest zijn. Dus prima gedaan! De wandeling ging ook door enkele mooie domeinbossen en ettelijke holle wegen. Af en toe was er ook een mooi panorama.Tijdens de pauze kwam ik enkele bekenden tegen.

Na onze rust buiten in het zonnetje liepen we voorbij de kerk een steegje in, dat uitkwam op een bos. Hier ging het terug omhoog, langs veldwegen en bossen door een “chiquere” beurt. Onderweg geraakten we nog aan de praat met een jonge opa op weg met zijn kleinzoon. Al van ’s morgens vroeg waren er wandelaars onderweg wist hij ons te vertellen.

We hadden hier graag meer kilometers gewandeld, maar door bepaalde activiteiten in onze thuishaven Genk, hebben we ons moeten beperken tot de 14 km. Moe en voldaan reisden we dan ook terug naar het Oosten des lands.

 

De opgepoetste GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

Afstand: 14.3 km – Tijd inclusief rust: 3u34′ – Hoogtemeters: 219 m – Hoogteverschil min-max: 63 m