130421

2013-04-21 Genk (B Limburg)

130421

Genk

Limburg, België

Zondag 21 april 2013

Organisatie: De Wandelaar

Afstand:  10,9 km

Waardering: N.V.T.

{gallery id=130421 rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}130421{/gallery}

Afstand: 10,9 km

De opgepoetste GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

Zondag 21 april bij het prille begin van deze lente, had De Wandelaar zijn eerste wandeltocht. Vanaf 13u was het verzamelen geblazen aan de gloednieuwe kantine van TC Driehoeven. Om 13u15 vertrokken we dan in groep richting Hengelhoef kasteel, voorbij de weiden, doorheen een nat gebied (met steiger planken) richting Ten Haagdoornheide. Hier maakten we een mooie lus door het heide en duingebied waar we halverwege even verpoosten bij een rustbank boven op een zandduin. In de verte zagen we al de schapen grazen op de heidevlakten. Na de pauze maakten we de lus verder af, om via een oversteek van de Toeristische weg terug richting Hengelhoef te wandelen via een ander pad over houten steigers, naar de oude boerderij in vakwerk stijl. Via de fruitplantage waar schapen aan het grazen waren volgden we nog een bospad tot tegen de snelweg op. Van daar uit ging het terug naar ons startlokaal, waar we goed ontvangen werden.

Iedereen was heel tevreden over de 10,9 km lange tocht en meteen hadden we enkele nieuwe leden erbij. De Wandelaar is een kleinschalige club waar kwaliteit boven kwantiteit staat. Ook wordt er de nodige aandacht aan cultuur en natuur geschonken.

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/130521.kml’}