130127

2013-01-27 Gellik (B Limburg)

130127

Gellik

Limburg, België

Zondag 27 januari 2013

Organisatie: Sparrentrippers Lanaken

Afstand: 11,7 km

Waardering:5 voetjes

Vandaag gaat de winter terug even wat prijs moeten geven: al de sneeuw zal na vandaag weg gesmolten zijn. Nadat gisteren een zeer mooie winterwandeling te beleven viel te Zonhoven, was het vandaag maar een gure dag met positieve temperaturen en heel wat regenvlagen. Bijgevolg lokte deze tocht maar enkele honderden doorwinterde wandelaars, waaronder den deze. De vertrekzaal is zoals steeds het plaatselijk onmoetingscentrum. Vandaar uit gaat het 2 straten verder ook meteen de bossen in. De paden liggen er soms wat glad bij, dus oppassen geblazen is het advies vandaag. Na een mooie tocht door het bos, neven paardenweiden op, grenzend aan wijken, belanden we neven het militair domein waar nog een romp van een jachtvliegtuig ligt weg te roesten. We bevinden ons nu bijna aan de controlepost, waar een lekkere kom dikke soep met een sandwich ons goed smaakt. Na opgewarmd te zijn, wandelen we weer verder, eerst langs enkele rustige straten, zo rond een vakantiepark, tot we even een lokale hoofdweg oversteken, waarna we via bospaden terug wandelen tot bijna aan de aankomst. De laatste kilometer gaat dwars door een wijk zodat we frontaal op de startzaal botsen. Moe en voldaan met heel veel gezonde lucht opgedaan te hebben, keren we huiswaarts. 

{gallery id=gellik rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}130127{/gallery}

Afstand: 11,7 km – Hoogteverschil: 10 m – Tijd inclusief rust: 2h55′

De opgepoetste GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/130127.kml’}