130113

2013-01-13 Randsaal (NL Limburg)

130113

Ransdaal

Limburg, Nederland

Zondag 13 januari 2013

Organisatie: Wandelvrienden Ransdaal

Afstand: 15,4 km

Waardering:5 voetjes

Vandaag zijn we terug voor het eerst op wandel geraakt na de drukke kerstperiode. De Wintereditie van de wandelkrant (20.000 exemplaren) staat gereed voor distributie. Omdat we hier vorig jaar na onze Spanje wintervakantie echt genoten hadden van de wandeltocht, besluiten we opnieuw onze kans hier te wagen, destemeer dat wederom vele plaatsen in het land er nogal nat bijliggen. Dit zal zeker meegespeeld hebben in het parcours, wat voor het eerste gedeelte bijna volledig over volhard gaat op landelijke wegen. We zien nog een grote roofvogel landen in een boom. Hij houdt zijn jacht ook even voor bekeken. De temperatuur wijst maar iets boven het nulpunt aan. Met mijn compact camera slaag ik er toch nog net in om er een foto van te maken zonder teveel te bibberen. Zo gaat het verder naar de controleplaats, van oudsher wederom het cafetaria van de camping. De tafels staan deze keer wel echt dicht op elkaar en dit tot tegen de muur. Na een kom soep en onze bokes, volgen we voor de eerste lus voor de helft een identiek parcours als de vorige editie. Enkel de twee dames die toen op een bankje aan een kabbelend beekje de krant aan het lezen waren, ontbreken ditmaal in het verhaal. Zo gaan we verder tot aan het kasteel met zijn prachtige dreef en tegenoverliggende mergelgrotten. De terugweg gaat nu parallel via de overkant van de spoorweg terug. We worden niet de beboste heuvels ingestuurd, en maar gelukkig ook, want het is hier bijzonder glad van de modder. We zien de mergelgrotten nu eens van uit een andere hoek. In de controleplaats nemen we een warme choco, dat doet altijd deugd bij zulk guur weer. De tweede lus gaat de andere richting uit, waarbij het parcouts toch enigzins anders is als de vorige keer. Met enkele stukken onverhard erbij voor de afwasseling. Toch zijn we blij als we na 15 km eindelijk het dorp terug inwandelen naar de startzaal toe.

{gallery id=ransdaal rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}130113{/gallery}

Afstand: 15,4 km – Hoogteverschil: 120m – Tijd inclusief rust: 3h55′

Bij onderstaande kaart ontbreekt nog het startpunt, hier wordt aan gewerkt…

De opgepoetste GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/130113.kml’}