121125

2012-11-25 Kwaadmechelen (B Limburg)

121125

Kwaadmechelen

Limburg, België

Zondag 25 november 2012

Organisatie: Mondpaco

Afstand: 12 km

Waardering:5 voetjes

Na enkele weken wat minder gedaan te hebben, zijn we vandaag weer op pad, ditmaal te Kwaadmechelen bij Mondpaco, een club die 2 wandelingen heeft op jaar basis. Wat ons opvalt is de jeugdige leeftijd van de helpers, tenminste als ik mijzelf ook nog bij de jeugdigen mag tellen. Er is een ruime parking voorzien, zowel kortbij als iets verderaf om alle wandelaars een plaatsje te gunnen voor hun heilige koe. De startzaal is ruim en modern, met een goede akoestiek. Na de inschrijving wandelen we eerst langs rustige straten richting kanaal, waar we even verderop het fietspad volgen en iets later de bossen induiken. Zo geraken we in Oostham, bij het Kristoffelheem, de controlepost. Een grote verse kom soep kost €1,20 maar is wel goed gevuld. Samen met enkele boterhammen smaakt dit wel. Na de korte pauze vertrekken we terug. We verlaten even de wandelweg om enkele foto’s te schieten van een monument (zie foto album) aan de ‘Place de Pétanque’. Daarop volgen enkele straten, om terug de bossen in te wandelen. Dit gaat zo verder tot bijna aan het eind, waar we terug door enkele straten passeren om aan de startzaal uit te komen. Een goede 3 uur bewegen vandaag, het heeft deugd gedaan na die laatste stillere weken.

{gallery id=kwaadmechelen rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}121125{/gallery}

De opgepoetste GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

Afstand: 12 km – Hoogteverschil: nihil – Tijd inclusief rust: 2h59′

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/121125.kml’}