121104

2012-11-04 Zonhoven (B Limburg)

121104

Zonhoven

Limburg, België

Zondag 4 november 2012

Organisatie: Jong, Rap en Kranig Zonhoven

Afstand: 12 km

Waardering:5 voetjes

Wel Jong, Rap en Kranig, maar geen website. Vandaar dat we eerst zoals ook vermeld in de Marching (zowel het boek als de website) naar Termolen waren afgezakt en lekker in de file van de veldritwedstrijd supporters zaten. Het startlokaal, het Gemeenschapscentrum Tentakel, was dan ook niet bereikbaar. Gelukkig wist een goede man ons de nieuwe startplaats te vertellen: het St Jan Bergmans college gelegen in het centrum van Zonhoven.

Spijtig, want anders hadden we zeker een zeer mooi parcours gehad van het begin tot het einde daar de oorspronkelijke startplaats op een straatlengte van de natuur lag. Ook de Holsteen hebben we gemist op het nieuwe parcours, maar wie hier niet bekend is, zal het ook niet geweten hebben dat de wandeling op een goede 100 m van de Holsteen voorbijkwam…

Gezien de omstandigheden (gewijzigde startplaats) was het eerste en laatste stuk iets minder dan gepland, maar het overgrote deel was wel mooi door de natuur heen.

Het was ook een mooie niet te koude wandeldag, tot het in de namiddag plots begon te gieten. Tja, dan neem je eens geen paraplu mee en vertrouw je op de voorspellingen van de buienradar ’s morgens, en dan loopt het slecht af, dat is de wet van Murphy.

{gallery id=zonhoven rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}121104{/gallery}

De opgepoetste GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

Afstand: 13 km – Hoogteverschil: 20m – Tijd inclusief rust: 2h51′

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/121104.kml’}