121021

2012-10-21 Schimmert (NL Limburg)

121021

Schimmert

Limburg, Nederland

Zondag 21 oktober 2012

Organisatie: wsv Trampelkeu

Afstand: 18 km

Waardering:6 voetjes

Nadat we zaterdag te Zutendaal slechts 12 km gelopen hadden, doen we er vandaag op zondag er nog een schepje bovenop: 18km.

Ons oog viel op de website van Trampelkeu.nl. Na het lezen van hun tekst en het bekijken van de foto’s van de vorige editie dacht ik bij mijn eigen, dat moet een super goede wandeling zijn. En warempel, mocht er een 6+ categorie bestaan als waardering, ze kregen het van mij.

Omdat we pas in de late voormiddag arriveerden, was er geen parking meer voorhanden in de straat, noch op de hoofdparking, maar ik werd vriendelijk verzocht om een straat verder in links te parkeren. En daar was nog plaats zat aan de voetbalvelden. Onder het oog van een schare voetbalvrouwen kon ik mijn wandelschoenen aantrekken. Zo ging het dan naar de inschrijving, café Oos Heim.

Na enkele honderden meters worden we meteen op de boerenbuiten losgelaten, en dat bleef maar duren, met prachtige vergezichten als beloning. We passeren ook het huis van Sjef Vergoossen, ex-trainer van onze thuisploeg. Tenminste als het deze Sjef is die op nr. 1 woont?

Nadien wandelen we voorbij het Hellerondje, neven de Aalbeek en Helle. We passeren een landschap dat ons gelijk doet denken aan het Odenwald. Prachtig. Onderweg passeren we een trage weg: slakken kruipen tegen relatieve normale snelheid tegen weipaaltjes op. Via Terstraeten wandel we weer de natuur in. Wat een rust hier. Via hoole wegen en lichtjes bergop komen we aan de eerste controlepost. Op de binnenkoer van de boerderij staan tafeltjes en stoelen. Een dikke portie goulashsoep verrijkt met wortelen gaat er vlotjes in. Een dame op de achtergrond leest vlot de Wandelkrant. Bij het verlaten van de post komt er nog een man op mij af. Oh ja, het is Bert Bos van de GPS cursus. Spijtig genoeg rest er mij weinig tijd, want mijn kompanen wachten buiten al op mij.

Zo gaat het via de grauwe gruben verder richting veld, waar een boer zijn aardappelen aan het binnenhalen is. Een eindje verder maken we even een korte pauze, omdat het zonnetje nu terug van de partij is en we dorst beginnen te krijgen. Op een rustig bankje genieten we van wat eeuwenoud water met een koekje tot onze rust verstoord wordt door een halve gare die denkt dat hij Jacky Ickx is (een van Belgisch beste rallypiloten ooit) op een … quad, zeker een schroefje of twee los, maar gelukkig doet dat geen pijn naar het schijnt.

Hier kruizen we ook de LAW 9, maar tot de zee gaan we vandaag niet gaan wandelen. We hebben nog geen schroefje los 😉 Via velden (ajuin, …) wandelen we verder. Een hond beleeft het moment van de week en ploetert rond op het veld. Het baasje weet wat gedaan vanavond. Dog wash!

Zo naderen we de tweede post, alweer een boerderij. Buiten staat een BBQ, binnen is het lekker koel, alsook het bier dat hier typisch in kleine glaasjes wordt getapt. Op een been kan je niet staan, dus volgt er snel een tweede. Zo vatten we de laatste 4 km aan door veld en wijk. Onderweg passeren we nog een kerk, met opendeurdag vandaag. Die kans laten we niet liggen.

Zo naderen we de laatste kilometer, en dit met een zeer tevreden gevoel. Geniet zelf even na van het fotoverslag hier beneden!

{gallery id=schimmert rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}121021{/gallery}

De opgepoetste GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

Afstand: 18 km – Hoogteverschil: 183m – Tijd met rust: 4h51′

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/121021.kml’}