121020

2012-10-20 Zutendaal (B Limburg)

121020

Zutendaal

Limburg, België

Zaterdag 20 oktober 2012

Organisatie: Hartevrienden Zutendaal

Afstand: 12.7 km

Waardering:5 voetjes

Uitzonderlijk zijn we ook eens op een zaterdag op pad, en dit in onze buurtgemeente Zutendaal. Daar deze club slechts 2 wandelingen heeft per jaar, en we reeds enkele malen op hun vorige tochten waren geweest, vertrekkende vanuit het centrum, doen we vandaag deze wandeling ook eens aan vanop een andere vertrekplaats, te Wiemismeer.

Na enkele straten belanden we in het groen om via de waterplas (grindontginning) terug via een wijk richting bos te wandelen. Wat ons vandaag opvalt zijn de vele paddenstoelen die we vandaag zien. Met als gevolg ook vele foto’s hiervan.

De controlepost ligt op 500 m vogelvlucht van de startzaal. Vreemd, maar door de locatie van het militair domein is men wat gedwongen om het parcours wat aan te passen.

Opnieuw wandelen we via een gevarieerd parcours verder langs wijk en bos. We passeren ook langs een oorlog tank ter herinnering van de bevrijding en het golfhotel.

Voordat we het beseffen, belanden we terug in Wiemismeer centrum. Het was ditmaal een korte afstand voor ons, maar om zo eventjes tussendoor te gaan wandelen, was wel leuk. Een aanrader is zeker hun andere tocht die vanuit het centrum van Zutendaal vertrekt en waar ze niet gebonden zijn aan verboden toegankelijke militaire domeinen.

{gallery id=zutendaal rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}121020{/gallery}

De opgepoetste GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

Afstand: 12.7 km – Hoogteverschil: nihil – Tijd zonder rust: 2h59′

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/121020.kml’}