120930

2012-09-30 Halen (B Limburg)

120930

Halen

Limburg, België

Zondag 30 september 2012

Organisatie: Horizon Donk

Afstand: 20.4 km

Waardering:5 voetjes

Vandaag staat de 21ste Hollewegentocht op het programma van Horizon Donk. In het startlokaal is het een echte overrompeling. Meer dan 2660 wandelaars zijn de hoofdreden, dit hadden ze zelf niet verwacht. Toch zijn alle parkeerplaatsen (weiden) goed opgevuld geraakt, en staan de straten rondom vol met auto’s. Vroeger hadden ze een grote weide tegenover de zaal, maar sinds dat deze volgebouwd staat, is het iets moeilijker geworden.

Na de inschrijving vatten we de wandeling aan. Het eerste stuk is echt prachtig. Zie maar eens naar de foto’s. Via enkele rustige straten wandelen we meteen langs velden, boomgaarden en holle wegen door naar Loksbergen. Normaal gezien had de organiserende wandelclub hier een feestzaal, maar omdat deze nu te koop staat, hebben ze moeten uitwijken naar het tegenoverliggende schooltje, wat ze vroeger ook al eens gebruikt hebben als controlezaal. Eigenlijk vonden we dat dit zaaltje echt te klein was, en op de speelplaats was er bijna geen zit mogelijkheid voorzien, buiten enkele stoelen en banken. Hier had de organisatie mogen ingrijpen en wat meer banken mogen voorzien bij dit mooie weer. Ook de helpers kregen de massa moeilijk verwerkt, maar dat lag niet aan hun, maar aan de wat beperkte uitrusting waar ze iedereen mee moesten bedienen.

Na de pauze worden we via een fitnesparcours en een wijk het veld ingestuurd in zuidoostelijke richting. Tot aan een betonbaan, die we over een goede 2 km zuidwestelijk blijven volgen. Vandaar worden we een wandelpad opgestuurd lichtjes bergop en terug ietsje bergaf. Dit is een mooi stukje natuur. Via Liefkensrode met haar hoeve, wandelen we terug naar Loksbergen, richting controlezaal.

Na een lang zonnig moment op de speelplaats met de nodige verfrissers, keren we terug naar de startzaal via wegen en veldwegen.

Als we aankomen, zijn de Duitse braatworsten verschwunden. Helaas speculaas. We praten nog even met het bestuur en de kalenderverantwoordelijke van het VWF, die naast de voorzitter in de zaal zit. ook zij waren verrast door de grote opkomst.

Zondag 7 oktober kan je ons tegenkomen op de Nationale Wandel en Fietsdag van het VWO te Gent. Naast de klassieke wandel- en fietstochten is er dit jaar ook een stadswandeling langs Gentse binnenwateren, een parcours van 10 km. Zeker de moeite waard voor degenen die eens iets anders willen doen dan anders…

Geniet van de foto’s!

{gallery id=halen rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}120930{/gallery}

De opgepoetste GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

Afstand: 20.4 km – Hoogteverschil: 20 m – Tijd zonder rust: 4h47′

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/120930.kml’}