120923

2012-09-23 Wellen (B Limburg)

120923

Wellen

Limburg, België

Zondag 23 september 2012

Organisatie: Wellense Bokkerijders

Afstand: 14.4 km

Waardering:5 voetjes

Vandaag staat de appelen en peren tocht op het programma van De Wellense Bokkerijders. We kiezen op advies van de voorzitter voor de 15 km. Na de Herk gepasseerd te zijn, worden we al in het groen geduwd doorheen het Broekbeemd. Gelukkig is het de laatste tijd droog geweest, en blijven onze wandelschoenen gespaard van een waterafstotende test. Na het broek, volgt een kort stukje weg, waarna we weer in het groen mogen wandelen. Zo gaat het afwisselend verder. We maken onderweg nog een unieke fotoshoot van een Wellenaar. Vanaf nu is die wereldbekend. Zo gaat het verder langs de Herk op, richting controlezaal waarbij we eerst nog de vijvers van Malpertus passeren en het openbaar zwembad met ligweide en speeltuin, nu gesloten voor het publiek.

In de zaal genieten we van een kom soep, alhoewel het de laatste zal zijn. Wandelaars achter ons zullen het met een keuze uit het grote andere assortiment moeten doen. Hier zie ik nog een oude leraar en oud ex-collega van mij opduiken, de Karel. Hij is al gepensioneerd, voor mij zal dit nog even duren. Na de pauze wandelen we verder met een afwisselend parcours, waarbij we dikwijls in het groen worden gestuurd. De kortere afstanden volgen meestal de rustige betonbaan. Zo passeren we ook de oude glorie van weleer, Sentinel. Nu huist er een andere firma in. Vlak erna worden we weer via veld en wei verder gestuurd richting voetbalkantine Wellen voor de tweede controle. Daar maak ik kennis met een charmante jongedame aan de kassa, die het wel ziet zitten om volgende week naar Oostenrijk te vertrekken, na haar laatste werkdag, maar spijtig genoeg is de prijs ondertussen uitgegaan naar een ander koppel.

Na de pauze zijn het nog slechts enkele kilometers die ons resten, alweer via een afwisselend parcours. Al bij al hebben we genoten van deze wandeltocht, en ook van de warme choco, ons aangeboden door de evenzeer sympathieke voorzitter tijdens een fijne babbel.

Geniet van de foto’s!

{gallery id=wellen rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}120923{/gallery}

De opgepoetste GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

Afstand: 14.4 km – Hoogteverschil: nihil – Tijd zonder rust: 3h04′

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/120923.kml’}