120909

2012-09-09 Vlimmeren (B Antwerpen)

120909

Vlimmeren

Antwerpen, België

Zondag 9 september 2012

Organisatie: WSV Beekakkers Beerse

Afstand: 20 km

Waardering:6 voetjes

Iets voor elf starten we aan de wandeltocht. We passeren een kerk met open deuren, en wonderwel, de kerk zit vol. Een plaatselijke boer rijdt er met zijn tractor voorbij, het veld in. Een paar minuten later wandelen we ook in het veld langs maïs en bieten door. Op het eind steken we een lokale weg over. Net ervoor staat nog een fruitautomaat met verse aardbeien, waarbij we de volgende wandelaars ook even zien stoppen aan de automaat. Dat verklaart de lege bakjes die we zagen liggen.

Na de oversteek belanden we opnieuw op een veldweg, waarbij we een oud huisje paseren, het zou zo uit een sprookjesboek kunnen komen (zie foto’s). Vandaar gaat het verder door een zeer rustig chaletpark, allemaal op onverhard. Via een lus rond een stiltegebied wandelen we verder langs velden en bossen. Opnieuw komen we aan het chaletpark uit. Bij het verlaten van het park wandelen we richting kontrolepost, en zien we een affiche om 100 m verder de achtzalighedenboom te gaan bezichtigen. Iets verderop passeren we de Lilse Golf & Country club.

Enkele honderden meters verder worden we naar het chiro lokaal geloodst midden in de bossen. De meeste wandelaars zitten buiten te genieten van hun picknic. Alles is voorhanden, je kan er zelfs een serieuze smos aan € 2,– krijgen. Na onze picknic maak ik van de gelegenheid gebruik om de wandelaars in te lichten over de Wandelkrant, die bij de start gratis ter beschikking ligt. Er zijn ook enkele bussen aanwezig van clubs, zoals uit Lanaken en Leuven.

Na dit intermezzo beginnen we aan de lus. Vlak na het lokaal zien we 2 grote tenten. Hier is van alles te doen geweest. We steken een beek over, die er niet zo propertjes uit ziet. Maja, dit is België hé! Via een bos met zandgrond en heuveltjes belanden we aan een groot meer met ogenschijnlijk proper water. Het is nog eens zomer vandaag. Temperaturen van tegen de 28 graden. En dat merk je eraan. Toeristen genieten van het afkoelende water. Ook een waterskister van de VVW Gierle VZW Waterskiclub maakt toertjes op het water. Na de omzwerving langs het meer belanden we terug in bosgebied. Een span met 2 paarden komt voorbij. Iets verderop worden we langs de achtzalighedenboom geloodst om zo terug in het rustlokaal aan te komen van de Chiro.

De helpers zijn al druk bezig met alles op te ruimen, maar we kunnen nog rustig iets bestellen en buiten drinken aan een tafeltje. We vervolgen de wandeling en passeren langs Lille Stables, een renovatieproject. Opnieuw wandelen we langs veldwegen en boswegen door moeder natuur. Wat een rust hier. Gelukkig is er heel wat schaduw voorhanden. Een ideaal parcours met dit warme weer. We krijgen een kort stukje asfalt voorgeschoteld richting Beerse. Het is een plaatselijke weg, waarbij welgeteld 1 auto ons passeert, maar wel vele fietsers. Enkele boerderijen staan neven de weg, eentje staat zelfs te koop. Net aan de bocht worden we richting kerkhof gestuurd, mooi en rustig gelegen.

Iets verderop gaat het langs maïsvelden naar de aankomst toe, waarbij we nog 2 straten op moeten van de wijk om zo langs achteren aan de startzaal te geraken. 1563 tevreden wandelaars waren er met minstens 500 nieuwe lezers erbij van de Herfsteditie van de Wandelkrant. Ook wij waren tevreden van deze tocht, meer dan tevreden. Bijna een volledig onverhard parcours in een groene omgeving, dit is 6 voetjes waard, de maximale score. De lange autorit van een uurtje nemen we er maar voor lief bij.

Geniet van de foto’s!

{gallery id=vlimmeren rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}120909{/gallery}

De opgepoetste GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

Afstand: 20.3 km – Hoogteverschil: nihil – Tijd zonder rust: 5h10′

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/120909.kml’}