120902

2012-09-02 Buggenhout (B Oost-Vlaanderen)

120902

Buggenhout

Oost-Vlaanderen, België

Zondag 2 september 2012

Organisatie: WSV De Vossen Buggenhout

Afstand: 14 km

Waardering:4 voetjes

Met onze auto rijden we richting Buggenhout, een 120 km verder dan onze thuisbasis. Tot voorbij Brussel gaat alles vlot. Eenmaal van de snelweg af, begint de miserie: omleiding. En onze GPS wilt ons maar door die straat blijven sturen. (no comment). Aan de heren (of dames) ontwikkelaars: bouw aub/svp een commando in de volgende generatie GPS dat je een alternatieve route kan nemen voor de volgende 500 meter. Nu, Buggenhout komt in ons bereik. Oef. Maar … het is kermis! Omleiding! Nee, ik moet naar die zaal toe! (no comment) Uiteindelijk geraken we aan de zaal. En we vinden ook nog vlakbij een parking. Dat met meer dan 3000 wandelaars. Bestaat er dan tog nog een God?

Na aflevering van de vers van de pers wandelkranten in de startzaal, vertrekken we aan onze tocht. 14 km maar vandaag, vanwege alweer de voetbal om 18u, en we moeten nog 120 km terug rijden. Volgens de voorzitter is het parcours van 10 km best mooi, maar we rijden geen 120 km (x2) om slechts 10 km te gaan wandelen. Dat is ietsje te weinig voor ons. Ook de volgende stap, de 21 km, zien we echt niet zitten. Hier mocht wel meer differentiatie in zitten.

Het eerste stuk mocht voor mij echt weg gelaten geworden zijn. Buiten een stuk naast een maisveld op, op lekker onverhard, ging het meestal op beton en op het eind neven het spoor op, langs een plaatselijke drukke weg. Een hollandse dame net voor mij, steekt zonder om te kijken de baan over. De chauffeur in  de passerende auto maakt terecht een bedenkelijk gebaar. Iets verderop is de eerste controle, eigenlijk nauwelijks enkele honderden meters verwijderd van de startzaal… Wel met een zonovergoten terras, maar de klok heeft net nog geen 12 maal geslagen, dus we wandelen nog even verder. Onderweg zie ik nog een groepje van de Torenvrienden van Oost-Ham. Na een korte babbel, vliegen ze zonder pardon op de foto.

Iets verderop gaan we eindelijk het bos in. Wat een verademing. Mijn voeten vinden het hemels. We maken dan ook dankbaar gebruik van een picnic hut in het bos om onze zelfgebakken bokes op te eten. Dat smaakt. Alles wordt keurig weggespoeld met spa bruis.

Na het bos, worden we langs landelijke wegen verder geleid tot een volgend dorp waar de controlepost is. Een parochiaal centrum. De ramen in de zaal zijn dicht en de airco staat niet op. Het is er warm. Gelukkig is de Hoegaarden koud 😉

Na de korte rustpauze, wandelen we verder. Eerst bezoeken we nog de plaatselijke kerk en oorlogsmonument achteraan. Via een nauw steegje komen we terug uit op een weg. Via beton baan, wel landelijk, zien we in de verte terug het bos, waar we worden ingestuurd, eerst nog via een onverhard pad. Dank God. Op het einde van het bos, steken we een straat over, en via een mooie landelijke weg bereiken we zo de brouwerij, waar deze tocht om draait.

Vlaanderen feest! Zo zou deze wandeling moeten heten! Geen Gordel meer? We hebben hier het alternatief gevonden voor 2013 en de volgende jaren. Zie maar eens naar de foto’s …

Na een “kleine” gratis Trippel Karmeliet, maar een gegeven paard mag je niet in de mond kijken heeft men mij ooit geleerd, en het was een lekkere Trippel, daar niet vanaf, begeven we ons op weg voor de laatste kilometer naar de startzaal.

We geven een waardering van 4 voetjes voor deze tocht, maar voor wandelclubs die een plezante busreis zoeken, is dit zeker meer waard. Je kan er een fijne uitstap van maken, veel plezier maken, en met de bus veilig terug thuis geraken.

Onderweg naar huis, mogen we nog eens stoppen langs de weg voor een plaatselijke wielerwedstrijd. Van de achtervolgers kon ik nog net een foto maken.

Geniet van de foto’s!

{gallery id=buggenhout rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}120902{/gallery}

De opgepoetste GPS Track kan je hier gratis op De Wandelkrant als een GPX bestand downloaden!

Afstand: 15.1 km – Hoogteverschil: nihil – Tijd zonder rust: 4h

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/120902.kml’}