120519

2012-06-09 Scherpenheuvel (B Vlaams-Brabant)

120519

Scherpenheuvel

Vlaams-Brabant, België

Zaterdag 9 juni 2012

Organisatie: De Grashoppers

Afstand: 17,3 km

Waardering:4 voetjes

Met volle moed begonnen we aan deze wandeling vandaag! Op de parking aangekomen zien we al meteen een bekende wandelaarster: Margot, van het Kasteel van Namen, te Aarschot. We zien dat er weer wat verandert is met de afstanden die eerder vermeld waren (4, 7, 12 en 20km). Dat is goed nieuws voor ons: we kiezen voor de 18km. Na de start volgen we enkele straten en belanden al meteen in het groen via een ommetje aan de achterkant van de Baseliek. We zijn meteen content dat we voor deze wandeling gekozen hebben. Het parcours blijft overwegend op onverhard verder gaan, met af en toe een streepje verhard. Onderweg trekken we even onze regenjas aan als er wat nattigheid uit de lucht valt. Gelukkig is het al bij al niet erg. En dit tot aan de pauze waar we omstraakes 13u aankomen en wederom de soep op is. We nemen dan maar een grote cervela met (geleerd van Urbanus: Couchroute met of zonder, met is steeds meer, dus …) mosterd en we worden prompt op de gevoelige digitale plaat gelegd. Als we vertrekken na een goed half uurtje komt de soepboer alsnog langs, te laat voor ons! De porties vla zijn zeer genereus, maar ik ving wel opmerkingen op van mensen in de zaal die €1,20 voor een halve tas lauw water voor hun thee wat teveel vonden, en prompt een kop “warm” water erbij gingen vragen. Ook onze choco ging in een klein tasje lauw water. Dat kan inderdaad wel beter hier! Goed, na een kleine innerlijke versterking en een babbel met de fotograaf van dienst van de wandelclub, vervoegen we onze paden, met het eerste stuk mooi onverhard met een vleugje weg ertussen, tot net na het kasteeltje op de baan naar Testelt toe, waar we nog achterom door het bos langs gaan met twee hopen sluikstorten, maar nadien via een lang stuk betonweg met halverwege het te huur staande cafe “Het Parlement” terug door een bos omhoog kunnen waar enkele buitenverblijven staan. Zo belanden we vrij snel aan de controlepost terug. Na een lekkere frisse witte Hoegaarden buiten op het terras van het café (voor slechts €1,30!) in het zonnetje, vertrekken we voor het laatste stuk. We worden kriskras door een bos gestuurd maar mijn ingebouwde gps zegt dat we een lekkere lus aan het maken zijn, wat ook nadien blijkt na controle op mijn wandelgps. Vandaar is het terug beton, via een oversteek, zo verder langs een tamelijke drukke versmalde weg op. Koning auto vreest hier niemand… maar ik blijf desondanks mooi links van de weg wandelen. Eindelijk mogen we nog het groen eens in, en belanden we zo terug in Scherpenheuvel. Daar maken we de noodzakelijke ommegang mee langs en in de Baseliek. Op zaterdag is er ook nog marktdag, dat pikken we ook nog even mee. Nadien zijn we dadelijk terug aan de startzaal.
Het eerste stuk was echt de moeite waard, bij de lus was het tot halverwege ook nog OK, al bij al zeker 6 voetjes waard. Nadien ging het bergaf waardoor ook de algemene score van deze wandeling daalde tot 4 voetjes op 6 voetjes. Streng maar rechtvaardig, zo zijn we nu eenmaal!

{gallery id=grashoppers rows=1 cols=10 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}120609{/gallery}

Het opgepoetste GPS Spoor ( Track ) met Waypoints kan je hier gratis op De Wandelkrant als een zip bestand downloaden!

Afstand: 17,3 km – Hoogteverschil: 40 m – Tijd inclusief rust: 4h40

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/120609.kml’}