120519

2012-05-19 Diest (B Vlaams-Brabant)

120519

Diest

Vlaams-Brabant, België

Donderdag 19 mei 2012

Organisatie: Wandelend Paal

Afstand: 16.9 km

Waardering:3 voetjes

Wandelend Paal die voor Limburg de Nationale Wandeldag had begin dit jaar met toen een zeer mooi parcours laat in deze editie een serieuze steek vallen. De organisatie was zeer goed, je werd vanaf de starplaats deskundig naar je parkeerplaats gewezen. Ook in de zaal was niets op te merken. Ook onderweg krijgen we regelmatig informatie over het parcours en de omgeving op een velletje A4 gedrukt te zien. De eerste controle om 13u: geen soep meer (en dit voor een tweedaagse…). Wel andere consumpties vanaf €1,20,–  en voor een plaatselijk biertje vragen ze €1,80;– Gelukkig was het een koele ruimte. Dat kon niet gezegd worden van de tweede controlepost in de omgeving van de Halve Maan, waar ze een zaal boven hadden. Broeierig heet en geen zuurstof. Gelukkig kon je ook buiten zitten, maar de deur naar deze buitenplaats bleek op slot. Dan maar door heel het gebouw zo de buiten in. Het bier was wel lekker koel getapt. Wat viel er dan tegen op deze wandeltocht? Niet de enkele mooie stroken groen, maar wel de verbindingswegen naar deze stroken via wijken en zeer drukke wegen. Zelfs een lommerijke weg in het begin van de wandeling bleek een sluikweg te zijn voor plaatselijk verkeer en af en toe zelfs wat gevaarlijk wegens het bochtige en heuvelachtige tracé. Ook het stuk van de Leuvensesteenweg en zeker de staatsbaan op de retour waar je op nog geen meter afstand voorbijgereden werd door autos aan +70 km/h. Neen, dat kon véél beter! Al bij al geven we drie voetjes vanwege de goede organisatie (op de soep na) en de info op het tracé. Nu, voor de andere afstanden kan het een heel ander verhaal zijn, daar kan ik niet op beoordelen. En wij waren niet alleen met deze reactie, ook andere bekende wandelaars die we tegenkwamen vonden het een niet zo geslaagd parcours op de 12km met teveel beton onderweg. Hopelijk houden ze hier rekening mee met hun volgende editie in 2013.

{gallery id=wandelendpaal rows=1 cols=10 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}120519{/gallery}

Het opgepoetste GPS Spoor ( Track ) met Waypoints kan je hier gratis op De Wandelkrant als een zip bestand downloaden!

Afstand: 16,9 km – Hoogteverschil: 45 m – Tijd inclusief rust: 4h33

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/120519.kml’}