120517

2012-05-17 Tielt (B Limburg)

120517

Tielt

Limburg, België

Donderdag 17 mei 2012

Organisatie: Globetrotters Hageland

Afstand: 20 km

Waardering:5 voetjes

Deze wandeling begint echt mooi, langs landbouwwegen zo de natuur in. Gaaf! Ook de lus is de moeite waard. Tot we terug aan de controlezaal belanden, een voetbalkantine. Vandaar gaat het via een betonbaan door een fruitplantage (Oude Leuvense baan) met op ons stuk toch zeker een tiental auto’s die passeren op een smal strookje weg. Door de plantage draaft een ruiter. Ze hadden ons beter erdoor laten wandelen, weg van de auto’s. Daarna volgt een bergaf door een holle weg, terug de natuur in, om tenslotte de laatste kilometers het vuil van onze schoenen te halen over betonbaan. Was dit gedeelte na de laatste controle zoals het eerste stuk geweest, dan was dit een 6 voetjes wandeling waard geweest. Of hadden ze het parcours omgedraaid, dan viel het ook nog niet eens zo hard op. Niettemin hebben we ons goed geamuseerd en genoten van de wandeling met nog democratische prijzen voor de dranken en een goede kom soep.

Reactie van de secretaris van de Globetrotters Hageland:

Toch iets over dat kleine minpunt nl. het stuk weg waarop u een aantal auto’s heeft gekruist. Dat is normaal gesproken een zeer rustige landweg met nauwelijks verkeer op zondag (of feestdag). Ditmaal was het anders en dat kwam omdat de grote baan Diest-Leuven open ligt in Sint-Joris-Winge. Dat wisten we niet want dit was slechts vanaf enkele dagen voordien. En dus nu gebruiken vele chauffeurs die binnenwegen i.p.v. de omleiding. Dat wilde ik toch even laten weten.

(Redactie: er is al zeker drie weken een plaatselijke omleiding voorzien vanwege de afsluiting van de Leuvensesteenweg ter hoogte van de frituur (op de kop van de Glabbeeksesteenweg ) over de Halensebaan voor het verkeer richting Diest te Sint-Joris-Winge)

{gallery id=globetrottershageland rows=1 cols=10 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}120517{/gallery}

Het opgepoetste GPS Spoor ( Track ) met Waypoints kan je hier gratis op De Wandelkrant als een zip bestand downloaden!

Afstand: 19,4 km – Hoogteverschil: 70 m – Tijd inclusief rust: 5h

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/120517.kml’}