120317

2012-03-17 Beverlo (B Limburg)

120317

Beverlo

Limburg, België

Zaterdag 17 maart 2012

Organisatie: WPG Beringen

Afstand: 11.5 km

Waardering: 5 voetjes

Het is alweer weekend. Na de zeer zonnige twee laatste dagen met temperaturen tegen de 20 graden aanleunend geven ze voor het weekend de doortocht van een koudefront gepaard gaande met regen. Zaterdag zou nog de meest mooie dag worden, en zondag namidag is er voetbal, vandaar dat we eens op een zaterdag op pad gaan. Niet dat we heel veel tijd hebben in ons druk schema, maar een 12 km zal wel lukken.

Vandaag is er niet een zo groot aanbod van wandelingen, vandaar dat we kiezen voor Beverlo, ingericht door “Wandelclub Paul Gerard”, bekend van de Nationale Wandeldag onlangs. De start is in de parochiezaal van Beverlo, en deze zit al goed vol als we arriveren omstreeks half elf in de voormiddag. Het parcours volgt eerst de lokale hoofdwegen om daarna zo snel als mogelijk in de bossen te duiken, op onverhard. Af en toe is er nog een strookje asfalt op een zeer lokale weg erbij. Zo maken we een grote lus door het bos neven het steenstort van Beringen op, waarbij eenieder die wil nog een extra 3 km kan maken op de terril. Deze slaan we evenwel over. Nadien volgen nog 3 straten om zo in het rustlokaal aan te komen.

Er is ruim plaats in de rustzaal. We eten onze boterhammen op samen met een grote lekkere kom soep. Neven ons komt nog een ouder koppel plaatsnemen die ons aanspreken. Ah ja, nu herkennen we ze terug, ze waren met ons mee vorig jaar naar onze Zillertal wandelvakantie en hebben opnieuw ingeschreven voor onze wandelvakantie doorheen Frankrijk, zoals de meesten van de vorige reis. Geinteresseerden kunnen meer info vinden op deze weblink. Vanwege de nodige reservaties vragen we u wel met aandrang niet langer te wachten voor een plaatsje, gezien voor deze reis dwars doorheen Frankrijk 8 verschillende hotels dienen geboekt te worden door het reisbureau en zij ook met een tijdslimiet zitten!

Na wat bijgepraat te hebben, vertrekken we voor het tweede gedeelte. Via enkele straten belanden we weer in de bossen van Beverlo, en dat gaat zo verder tot aan de aankomst. We klokken af op 11.5km, een 600 meter minder dan de club aangeeft. De route kan je hieronder zien, en downloaden (rechter muisknop, opslaan als keizen). Komende vrijdag ga ik zelf een GPS cursus volgen ingericht door de grootste en oudste wandelsport organisatie van Nederland, de KNBLO-NL. Ook jij kan zo een cursus gaan volgen, meer info op deze weblink.

We besluiten dan ook met een waardering van een goede vijf voetjes voor deze wandeling op een maximale score van 6 voetjes. Zeker een aanrader dus!

{gallery id=beverlo rows=1 cols=10 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}120317{/gallery}

Het opgepoetste GPS Spoor ( Track ) met Waypoints kan je hier gratis op De Wandelkrant als een zip bestand downloaden!

Afstand: 11.5 km – Hoogteverschil: 20 m – Tijd inclusief rust: 3h

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/120317.kml’}