120311

2012-03-11 Gruitrode (B Limburg)

120311

Gruitrode

Limburg, België

Zondag 11 maart 2012

Organisatie: wsv Gruitrode

Afstand: 19 km

Waardering: 6 voetjes

Op deze eerste zonnige lentedag van 2012 hebben we gekozen voor de 42ste Lentetocht van wsv Gruitrode. Zoals gewoonlijk schotelen ze de wandelaars een bosrijk parcours voor. Enkel de eerste en de laatste meters zijn verhard. Mijn voeten vonden het een zeer ontspannende wandeling, alhoewel we afklokten op 20km. We waren wel gestart voor de 16 km, maar de lus van 4 km nam voor ons anderhalf uur in beslag. Nu, dat was niet erg, daar het een zeer mooi brokje natuur was wat we voorgeschoteld kregen, en met de GPS in de hand konden we zo wie zo niet verdwalen, al was de wandeling bijna in onze achtertuin. Wat bleek er zijn te misgelopen? Na de eerste rust en vlak na de spiltsing van de 21km waren er blijkbaar pijlen weg om links af te slaan voor de 16 km. Met als gevolg dat wij, maar ook degenen voor ons, en degenen achter ons, bij een kruising met een andere kiezelweg, iets wat verderop links pijlen zagen, maar deze waren wel van de lus van de 21 km…  Al bij al niet erg, want het was een mooi weertje deze eerste zonnige warme lentedag van het jaar 2012. Vanwege het bosrijke parcours zijn er niet zoveel foto’s genomen geworden, maar ze geven wel een indruk van het bronsgroene hart van Limburg. Vandaar ook ons eindoordeel van 6 voetjes, puur natuur!

{gallery id=middelkerke rows=1 cols=10 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}120311{/gallery}

De GPS track geregistreerd door onze wandel-GPS kan je hier downloaden of hieronder bekijken!

Afstand: 19 km – Hoogteverschil: nihil m – Tijd inclusief rust: 4h31′

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/120311.kml’}