120226

2012-02-26 Middelkerke (B Oost-Vlaanderen)

120226

Middelkerke

Oost-Vlaanderen, België

Zondag 26 februari 2012

Organisatie: De Duintrappers Westende

Afstand: 11.8 km

Waardering: Niet van toepassing

Terug naar de kust: na 17 jaar opnieuw een Nationale Wandeldag aan de kust! Mooie winterse wandeling langs zeedijk, strand, duinen en poldergebied. Natuurschoon, frisse zeelucht, de Dronkenput, Les Zéphyrs, Kusthistories. De kust, altijd de moeite waard!

Aangetrokken door deze reclame reed ik dan ook richting kust, maar wel met een tussenstop te Lovendegem om er 800 krantjes te placeren van De Wandelkrant en tegelijk enkele affiches uit te hangen. Na dit “werk” reed ik vervolgens richting kust. Het weer werd er ook steeds maar beter op. De startzaal van deze wandeling was het Sport- en Cultuurcentrum van Middelkerke. Via een ommetje waarbij je langs de inschrijving passeerde en enkele sponsors, kwam je zo terecht in de startzaal die al boenkvol zat in de voormiddag. Een grote opkomst van wandelaars dus!

Wel vond ik het vreemd dat men aan de wandelaars witte plastic zakjes uitdeelde met onder andere gekookte eieren in, van bij de start, en dat deze wandelaars dan ook de gehele wandeling met dit wit plastic zakje opgezadeld waren. Om het gekregen wit plastic zakje even naar de parking te brengen zat er blijkbaar voor velen niet bij, omdat deze toch wel op een afstandje lag van de startzaal. Dat er gekookte eieren in zaten zag ik tijdens de wandeling omdat er her en der langs het parcours eierschalen lagen. Zelf heb ik dan ook gepast voor het wit plastic zakje, daar ik mijn handen vrij diende te hebben tijdens het fotograferen. Ik had gehoopt op het einde van de wandeling nog een wit plastic zakje te kunnen bemachtigen, maar dat zat er niet in. Mischien een tip voor de volgende editie, laat de wandelaars op het einde van de wandeling langs een stand passeren en knip met een perforator een gaatje in de startkaart als men iets wil uitdelen? Tot zover het verhaal achter het wit plastic zakje, alhoewel, tijdens het eerste stuk zag ik wandelaars met een wit plastic zakje mij tegemoet wandelen, en ik zag aan hun blik dat ze de weg niet meer wisten. Gelukkig hadden ze een wit plastic zakje bij, en sprak ik hun zelf aan… Hadden ze geen wit plastic zakje mee gehad, dan had ik zeker gedacht dat het dagjes touristen waren. “Elk nadeel heb z’n voordeel”, om een bekend iemand te quoteren.

Omdat ik pas om 13u kon starten, na de laatste 800 wandelkranten en affiches te hebben geplaceerd, en nog een afspraak had met de winnaar van de FitLine producten van de www.FitLineShop.be te Vossem (Vlaams-Brabant), koos ik voor de 15 km, maar met een eigen vrije variatie op het parcours. Spijtig genoeg heb ik dus de naar verluid prachtige lus bij de rust niet kunnen bewandelen. Ook de rustpost zelf heb ik links laten liggen. Op de terugweg heb ik dan nog een aanpassing gedaan door op het strand, in het zonnetje, de terugweg te nemen tot aan de startzaal. De wandelweg op de zeedijk heb ik wel even meegedaan, genietend van de mooie strip standbeelden, maar omdat het zonnetje verdween achter de hoge appartementen, heb ik me weer op het strand begoven, met het zonnetje lekker op mijn rug. Gezien mijn eigen aanpassingen aan het parcours, kan ik ditmaal ook geen waardering geven. Dat zou niet eerlijk zijn.

Niettemin was het voor mij toch de moeite geweest om helemaal naar de andere kant van het land te rijden, met de nodige omwegen, om heerlijk te kunnen genieten van een mooie winterse zeewandeling. Geniet van de bijgaande fotoreportage. De zilte zeelucht dien je er maar bij te denken. Op het einde van de fotoserie staan nog verklarende foto’s van hetgeen onderweg zoal te zien valt!

{gallery id=middelkerke rows=1 cols=10 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}120226{/gallery}

De GPS track geregistreerd door onze wandel-GPS kan je hier downloaden of hieronder bekijken!

Afstand: 11.8 km – Hoogteverschil: nihil m – Tijd inclusief rust: 3h00′

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/120226.kml’}